Biciklisti iz BiH i Hrvatske povezuju gradove Mostar i Vukovar

Biciklistički klub Mostar zajedno s Udrugom za promociju biciklizma„Hercegovina Bike“ te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28. travnja. do 2. svibnja ove godine organizira Biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar pod geslom „Ne prepustimo zaboravu!“.

Kako su priopćili organizatori, biciklističkom karavanom želi se, između ostalog, odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara u kojemu je tijekom tromjesečne opsade poginulo oko 3500 osoba, od čega više od tisuću civila. Najmlađoj žrtvi bilo je tek 6. mjeseci.

Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati dva ratom napaćena i izmučena grada, a to su Mostar i Vukovar čija se sudbina umogočemu promijenila kao posljedica ratnih događanja, kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić, poručivši kako se karavanom  želi isplesti niti prijateljstva između ta dva grada te u sjećanja trajno urezati opomena da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze.

Goran Prskalo, tajnik Biciklističkog kluba Mostar, dodao je kako će biciklisti povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

Želimo podsjetiti i odati počast žrtvama s područja Mostara, Kiseljaka, Žepča, Orašja, Vukovara, Borova tako što će se na spomen obilježja u spomenutim mjestima zapaliti svijeće, kazao je Prskalo.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više od 400 kilometara. Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja.

U biciklističkoj karavani, prema prvim pretprijavama, očekuje se sudjelovanje tridesetak biciklista, kako iz Mostara, tako i iz cijele Bosne i Hercegovine, a svoj dolazak potvrdili su biciklisti iz Vukovara, Požege koji će također iz Mostara krenuti prema Herojskom gradu. Biciklističkoj karavani pridružit će se i biciklisti iz Kiseljaka, Viteza, Žepča, Lepenice te drugih krajeva u središnjoj Bosni i Posavini.

Svi zainteresirani koji žele sudjelovati u ovoj biciklističkoj karavani, mogu se prijaviti do 22 .travnja i to putem ONLINE OBRASCA (https://docs.google.com/a/bkmostar.ba/spreadsheet/viewform?fromEmail=true formkey=dEIxOGUtMVE4LVhhaU9sNnlMNGdTZUE6MQ) koja se nalazi na stranici www.bkmostar.ba. Svi detalji u vezi biciklističke karavane mogu se pronaći na toj stranici kao i na portalu www.bikemagazin.info.

Organizaciju biciklističke karavane pomogli su:  GumaM d.o.o. Mostar, Koncern Agram, HT Eronet, Auto salon „Apolo“ Mostar, Hotel City, Knok.ba, Restoran karting klub Mostar, Caffe „Gaga“ Mostar, Miviko d.o.o. Posušje, Candy Mix d.o.o. Široki Brijeg.

Medijski pokrovitelji biciklističke karavane su Večernji list Radio, Dobre Vibracije, portali Bljesak.info i BikeMagazin.info, zatim Radio postaja Herceg-Bosne, Radiopostaja Žepče, Jabuka.tv, Poskok.info, Postaja.ba, ABCportal.info, Ekspresno info, te Mreža portala Hercegovine.

U organizaciji biciklističke karavne još sudjeluju: BK Široki, BK Ljubuški, BK Kiseljak, BK Vitez, BK Požega, BK Vukovar, BK Žepče, BK Županja, BK Lepenica, BK Bihać, BK „Zmaj od Bosne“ Tuzla…

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.