Biciklima iz Međugorja u Padovu

Članovi Biciklističkog kluba Brotnjo, njih dvanaest, 15. srpnja 2016. godine kreću na biciklističko hodočašće iz Međugorja u Padovu.

Ideja za ovim biciklističkim hodočašćem došla je od Giancarlo Bordignona talijanskog hodočasnika koji od 1985. kao vodič dolazi u Međugorje. Giancarlo već dugi niz godina organizira vjerska hodočašća, a zadnjih godina krenuo je s organizacijom i biciklističkih hodočašća.

Tako već pet godina biciklisti iz Padove organizirano dolaze u Međugorje, gdje se i razvilo prijateljstvo s mjesnim Biciklističkim klubom Brotnjo. Braća i prijatelji kako po biciklu, tako i po ljubavi prema Međugorju, Padovi, sv. Anti, Kraljici Mira, odlučili su se na zajedničko dvosmjerno biciklističko hodočašće iz Međugorje prema Padovi u kojem će sudjelovati članovi BK Brotnjo, te iz Padove prema Međugorju u kojem sudjeluju talijanski biciklisti.

Samu organizaciju je preuzela Agenzia Viaggi Avvenire di Pace iz Padove te će se ove dvije skupine biciklističkih hodočasnika sastati kako na svom putu gdje će biti upriličeno druženje, kao i po povratku Hercegovačkih biciklista iz Padove gdje će ih u Međugorju dočekati talijanski biciklisti nakon čega će uslijediti zajednička molitva i zahvala Kraljici Mira na Podbrdu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: