BHRT će ipak prenositi Euro

Donesena je konačna odluka o prijenosu utakmica Europskog prvenstva u nogometu na BHRT-u.

BHRT će ipak prikazivati ovogodišnje Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016 nakon što je postignut dogovor u posljednjoj minuti s EBU-om.

BHRT kao članica EBU-a je pod velikim financijskim pritiscima i nedavno je objavila da je primorana prekinuti proizvodnju programa krajem lipnja. Prošlog mjeseca, EBU je objavio da je dug veći od 6 milijuna švicarskih franaka.

“Imali smo produktivne razgovore s BHRT-om u proteklom tjednu i drago nam je da možemo priopćiti da smo postigli dogovor. BHRT će imati pristup utakmicama Eura 2016. Situacija u BiH i dalje je kritična, ali nadamo se da će BHRT dogovoriti s vladom način otplate dugovanja koji će im osigurati samoodrživ sustav financiranja u budućnosti”, izjavila je generalna direktorica EBU-a Ingrid Deltenre.

EBU podržava BHRT u naporima da pronađe način otplate dugovanja i poziva Europski parlament i Europsku komisiju da daju podršku implementaciji EU standarda u bh. medije.

BHRT će nastaviti s programom barem do kraja europskog prvenstva 10. srpnja, a već sutra, u četvrtak, 9. srpnja u 23.00 sata, u programu BHRT je specijalni koncert Davida Guette povodom europskog prvenstva, priopćeno je iz BHRT-a.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: