BHRT: Bolje gledati utakmicu s 15 minuta zakašnjenja, nego snimku u noćnim satima

Radiotelevizija BiH (BHRT) oglasila se priopćenjem za javnost u povodu Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem pojašnjava razloge emitiranja utakmica s odgodom od 15 minuta.

S ciljem objektivnog informiranja javnosti, a nakon objavljenih poluistinitih i pretencioznih informacija na pojedinim portalima i medijima oko prijenosa utakmica SP-a na BHRT-u, osjećamo obavezu da pojasnimo zbog čega se BHRT odlučio da četiri utakmice iz osmine finala i dvije utakmice četvrtfinala, ne prikazuje u noćnim terminima, nego odložno s 15 minuta zakašnjenja od početka utakmica, navodi se u priopćenju.

Iz ove medijske kuće, još jednom napominju da BHRT, ekskluzivni vlasnik prava SP Katar 2022 ima obavezu po Ugovoru emitirati samo 46 utakmica na svom programu i da je, u skladu s pravilima sublicenciranja EBU-a i FIFA-e, sublicencirao prava za emitiranje 18 utakmica BH Telecomu d.d., kao što su to učinile i mnoge druge televizijske kuće u svijetu (ARD/ZDF, RT Srbije, RTVSLO, Češka TV, RTPortugal, ORF, BNT Bugarska…)

Naime, troškovi otkupa prava, odnosno emitiranja utakmica SP u nogometu su višemilijunski i BHRT, uz već svima poznatu finansijsku situaciju, ovaj događaj nije mogao samostalno financirati pa je s BH Telecomom ušao u partnerski odnos i sublicencirao prava koja mu Ugovor s EBU-om i FIFA-om dozvoljava, preciziraju iz BHRT-a.

U skladu s tim, kako nadalje navode, BH Telecom je dobio prava ekskluzivnog emitiranja utakmica na svojim platformama, pa gledatelji BHRT-a četiri utakmice iz osmine finala i dvije utakmice četvrtfinala gledat će s 15 minuta zakašnjenja da bi se ispoštovao ekskluzivitet koji za ove utakmice ima BH Telecom.

Uz razumijevanje i podršku BH Telecoma da se utakmice mogu emitirati na ovaj način, udovoljeno je i gledateljima BHRT-a jer utakmice gledaju s odgodom od samo 15 minuta, a ne u snimku u noćnim satima istog dana kako je to uobičajena praksa u ovakvim situacijama, ističe se u priopćenju.

S obzirom na to da se SP Katar 2022 približava kraju, iz BHRT-a najavljuju da će utakmice polufinala, utakmice za treće mjesto kao i finale SP Katara 2022, BHRT izravno prenositi u svojim programima.

Koristimo priliku da još jednom zahvalimo svim vjernim platišama RTV takse koji su omogućili svima u Bosni i Hercegovini da mogu gledati i pratiti utakmice Svjetskog prvenstv na BHRT-u, navodi se u priopćenju.

KLIKNI i prati sve vijesti sa Svjetskog prvenstva

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.