BH Telecom jedini telekom operater u BiH kojem vrijednost brenda raste

Već drugu godinu zaredom, renomirani časopis European Communications u partnerstvu sa Brend Finance objavljuje listu najboljih brendova iz telekom industrije.

Vodeći telekom operater u Europi je Deutsche Telecom, čiji brend vrijedi 36 milijuna dolara, drugi je britanski Vodafone s padom vrijednosti brenda od 22 %, dok je na trećem mjestu francuski Orange.

Ovogodišnja lista kompaniju BH Telecom smješta na 84. mjesto, uz povećanje vrijednosti brenda od 52 % i izračunatom brend vrijednosti u iznosu od 48 milijuna dolara. Ovim se BH Telecom svrstava u jedini telekom operater u BIH kojem je vrijednost brenda povećana.

Brend kao neopipljiva imovina kompanije uključuje vrijednost imena, pojmove, znakove, simbole, logotipe s namjerom da identificira robu, usluge ili lica, ili kombinaciju istih, kreirajući karakterističan ugled, pomoću kojega se mjeri vrijednost na tržištu.

”Da bismo odredili snagu brenda, razvili smo Index Snage Brenda (BSI), pomoću kojega analiziramo marketinško investiranje, ujednačenost brenda i konačno njihov utjecaj. Nakon ove analize, svakom brendu je dodijeljen BSI rezultat 100, koji se uvodi u kalkulaciju vrijednosti brenda. Na osnovu rezultata, svakom brendu na tabeli rezultata dodjeljuje se cijena između AAA+D u obliku sličnom cijeni kreditiranja. AAA+brendovi su iznimno jaki i odlično pozicionirani, dok se neupješnom Brandu dodjeljuje D stupanj“, objašnjavaju u časopisu European Communications.

(Fena)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.