Bh. konobari i radnici su najneljubazniji u regiji

Konobari i radnici u prodavaonicama, supermarketima, benzinskim crpkama te službenici u bankama u BiH najneljubazniji su u regiji i većina njih neće ni pozdraviti svoje mušterije.

Ovo je pokazalo najnovije istraživanje o ispunjavanju standarda kvalitete usluge na prodajnim mjestima, koje je provela kompanija “Heraklea” iz Hrvatske u suradnji s agencijama za tajnu kupovinu u zemljama regiji.

Slovenija je zauzela prvo, dok je drugo mjesto u regiji zauzela Hrvatska, nakon koje slijede Srbija, Makedonija i Crna Gora. Bosna i Hercegovina je završila na zadnjem mjestu jer je ocijenjeno da su radnici u navedenim oblastima najneljubazniji.

U ovih šest zemalja tajni kupci su od 17. svibnja do 22. lipnja posjetili 800 objekata, i to auto-salone, turističko-ugostiteljske objekte, banke, maloprodaje, prodajna mjesta telekomunikacijskih poduzeća, benzinske crpke, supermarkete i lokale.

“Tajni kupci su provjeravali pet osnovnih elemenata dobre usluge – pozdrav, utvrđivanje potreba odnosno želja kupaca, predstavljanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda i zahvalnost za posjet”, navodi se u rezultatima istraživanja.

Goste najčešće pozdravljaju Hrvati, a najmanje Crnogorci.

“U Srbiji su najbolji u utvrđivanju potreba kupaca, dok su u BiH u toj kategoriji najlošiji. U Crnoj Gori trgovci najbolje poznaju proizvode koje prodaju, što se ne bi moglo reći za BiH, koja je i u toj kategoriji ostvarila najlošiji rezultat”, stoji u istraživanju.

Najviše dodatnih proizvoda se nudi u Sloveniji, a najmanje u Makedoniji. U zahvalnosti kupcima najbolji su Hrvati, a najlošiji Makedonci i Crnogorci.

Hrvatska je najbolje rezultate ostvarila u autosalonima, dok su najgori supermarketi.

Istraživače brinu turizam i ugostiteljstvo, gdje je poštovano nešto više od 80 posto standarda kvalitete usluge, što ne smatraju dobrim rezultatom.

(www.jabuka.tv)
9 komentara

  • još su i dobri,kad su nam konobari ,fakultetsi obrazovani ljudi(pravnici,ekonomisti,elektroinženjeri itd)a konobari,trgovci i ini u elektroprivredi—–POLITIČKA PODOBNOST.

  • bako, pametno ti zboris
    tko ne bi bio ogorčen kad nakon pet godina studiranja, i ulozene mase novca moras konobariti i ugađati drugima, a netko tko je nakon srednje trgovačke zasjeo u elektroprivredu ili drzavne jasle prima tri puta vecu placu od tebe

    BAKO ŽIVILA TI MENI JOS STO GODINA, NAJMANJE

  • bravo bako. u sridu. puno ih ima u hercegovini sa fakultetima a tatini sinovi i političke pudle u poštama i svim javnim poduzećima. jebeš ovakvu državu. svim kvalitetnim i obrazovanim ljudima. BJEŽTE vanka

  • MA ZNAMO MI SVI SVE..AL ŠTA PODUZIMAMO..NIŠTA…HDZ NAPRIMAO SVOJE (ZAŠTIĆENI KOLEKTIVINIM UGOVOROM) SAD LIJANOVIĆI I HSP PUNE POŠTU I ELEKTROPRIVREDU DO JAJA…MEĐUTIM GODRA MI JE SAMO TO ŠTO SU TOLIKO PREOPTERETILI SUSTAV DA ĆE ISTI KOLABRIRAT USKORO…NEMA PARA…KAKO KAŽU ORIĐIĐI NADREALISTI JEDNOM PRILIKOM “PARA NEMA”….. (ZA OVE ŠTO ĆE SRAT VELIKA SLOVA SU NAMJERNO…JER GRAJAM)

  • Ne mogu vjerovati da su vam izlike tako glupave. Čuj završio fakultet, pa nervozan jer nema posla. Super, što onda upisuješ ekonomiju, pravo ili engleski KAD SE ZNA DA ZA TO NEMA POSLA? Najveća je potražnja, ali također nema posla. Trebalo je onda upisati fiziku i matematiku, pa bi posla bilo. Ionako 90% konobara koje znam po Širokom nije nikad završilo fakultet, tako da NE LAPRDAJTE.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.