Bezos postao prva osoba na svijetu s bogatstvom većim od 200 milijardi dolara

Jeff Bezos čvrsto je uhvatio mjesto najbogatije osobe na svijetu i, čini se, ne namjerava ga tako skoro prepustiti nekom drugome.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera njegovo bogatstvo ovaj je tjedan premašilo nevjerojatnu cifru od 200 milijardi dolara te je sada težak 202 milijarde.

Ta cifra samo se tijekom ove godine, dok je gospodarstvo u kolapsu, a brojne kompanije masovno dijele otkaze i zatvaraju vrata, povećala za čak 87 milijardi dolara. Kako ono najvažnije za Amazon tek dolazi, vrijeme prazničkih šopinga tijekom kojeg će milijuni naručivati poklone za sebe i druge upravo putem Bezosove kompanije, jasno je kako možemo očekivati daljnji rast cijene dionica Amazona, a s tim i daljnji porast bogatstva njegova osnivača i najvećeg dioničara.

Usprkos velikoj vrijednosti, od čak 1,7 bilijuna dolara, zanimljivo je da Amazon ipak nije najvrijednija kompanija na svijetu, već ta titula pripada Appleu koji je već prešao granicu od 2 bilijuna. Inače, da nije bilo razvoda nakon kojeg je 37 milijardi dolara pripadalo njegovoj bivšoj supruzi MacKenzie Scott, Bezos bi još ranije premašio brojku od 200 milijardi, a zahvaljujući porastu cijene dionica, bogatstvo MacKenzie danas se popelo na više od 66 milijardi dolara, prenosi Zimo.hr.

Velika je razlika između Bezosa i druge najbogatije osobe na svijetu – Billa Gatesa koji je težak “samo” 124 milijarde dolara, Zuckerbergovo bogatstvo iznosi 115 milijardi, a nedavno se klubu osoba bogatijih od 100 milijardi dolara pridružio i Elon Musk. Njegovo bogatstvo ove se godine povećalo za više od 73 milijarde dolara i sada iznosi 101 milijardu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

    • jop et ce postaviti svoje mjesto. to nece biti Medjugorje. Baladević silni je bio komunjara. ponižavatelj. tko to može više slušati? obiti će se o glavu. onda će se komunjare opet namećati za vlast i goniti novu Mirjanu po plažama.nemoj im se zamjeriti.biti će krvi po plaži.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.