Bez rasprave o smjeni Mektića

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odlučili su danas ne raspravljati o smjeni ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (SDS), odnosno s Dnevnog reda skinut je zahtjev za rekonstrukciju Vijeća ministara.

Državni zastupnici su, naime, s 19 glasova za, 10 glasova protiv i tri suzdržana glasa usvojili prijedlog zastupnice Kluba zastupnika SDS-a Aleksandre Pandurević da se ova točka skine s Dnevnog reda jer zastupnici nisu dobili stav Vijeća ministara BiH o rekonstrukciji tog izvršnog tijela.

Inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, mjesec dana uoči parlamentarnih izbora, zatražili su zastupnici Staša Košarac, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Milica Marković, Miroslav Milovanović, Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Jovan Vukovljak.

Optužili su ga da je ignorirao i minimizirao situaciju u kojoj je u BiH od početka godine ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata te su dodali da je lažnim i nepotpunim informacijama doprinio nespremnosti institucija da odgovore na ovaj izazov.

Zastupnici nisu prihvatili da se u Dnevni red današnje sjednice uvrsti niti jedna od predloženih točaka među kojima je trebala biti rasprava o smanjenju trošarina na gorivo, o Pelješkom mostu, o odlasku mladih, o usvajanju Prijedloga zakona o jezicima.

(Fena)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.