Bez dogovora o Izbornom zakonu BiH, Bošnjaci optimističniji od Hrvata

Na sastanku o izmjenama Izbornoga zakona BiH predstavnika Venecijanske komisije i Stranke demokratske akcije BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH, Saveza za bolju budućnost BiH, Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije BiH koji je održan jutros u Sarajevu nije postignut dogovor.

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je novinarima nakon sastanka da danas nije ništa konkretno zaključeno, a da su stavovi stranaka takvi da će se potruditi da rješenja budu u skladu s ustavom, europskim konvencijama i Odlukom Ustavnoga suda BiH o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda.

Dodala je da bi i eventualna privremena rješenja morala biti u skladu s odlukom Ustavnoga suda, bez obzira o kojoj razini vlasti se radi.

Moramo se pozvati na odluku Ustavnoga suda koja jasno ukazuje na kršenje temeljnih ljudskih prava i ne smijemo dozvoliti da kroz naredne izmjene tako nešto još više bude osnaženo, a mi ćemo se zalagati za funkcioniranje BiH kao pravne države, što danas nije slučaj, istaknula je Krišto.

Predsjednik SDP-a Narmin Nikšić izjavio je da i dalje svi drže svoje pozicije i iznose stavove koji su mnogo puta javno izneseni, što ne vodi kompromisu jer očito se ne popušta.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović smatra da je danas napravljen korak prema rješenju koje će biti privremeno i odnosit će se isključivo na Dom naroda Parlamenta FBiH, a na narednom sastanku bi ono trebalo biti i definirano.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić naveo je da su razgovori bili konstruktivni i da su predstavljali veliki korak naprijed te da su najbliže rješenju dosad.

Razgovori će biti nastavljeni, a naredni sastanak bit će održan najvjerojatnije sljedećega tjedna.

(Fena)


2 komentara

  • Moja Krištinice , bošnjaci se znaju boriti , nisu popuzani ko vi što ste tamo ,samo zbog dobrih plaća , kako vam ko naredi , vi prihvaćate , jadno da ne može jadnije i tužnije…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.