Bevanda: Prije izbora nema odluke o trećoj tranši MMF-a

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda smatra kako je teško očekivati da će MMF prije općih izbora donijeti bilo kakve odluke u vezi s trećom tranšom aranžmana za BiH.

Bevanda je naveo da će u MMF-u analizirati efekte izmjena zakona u Republici Srpskoj, kojim se mijenja porezna osnovica i povećavaju osobnih primanja, ali i Zakon o pravima branitelja u FBiH.

Kada analize izmjena zakona budu gotove, znat će se daljnja sudbina aranžmana s tim da su Ministarstvo financija i trezora i Vijeće ministara završili svoj dio obaveza u vezi sa “promisori notom” na osnovu koje se uplaćuje tranša, rekao je Bevanda za Glas Srpske.

Govoreći o problemu poravnanja kod raspodjele prihoda od neizravnih poreza među entitetima, Bevanda kaže da tužbe, presude i prinudne naplate najbolje govore da nema suglasnosti kod raspodjele novca, a kada ima, ona nije potpuna i uvijek ostaju neka otvorena pitanja.

Zbog privremenih odluka o koeficijentima za raspodjelu ostaje prostora za sumnje da je netko zakinut i da će se stvari riješiti poravnanjima. Tu su i sumnje u obračune koji proizilaze iz krajnje potrošnje. Nepostizanje suglasnosti ni kod utvrđivanja privremenih koeficijenata za kvartala razdoblja stvara dodatne tenzije i rezultat su tužbe među entitetimaistaknuo je Bevanda.

Izrazio je bojazan da se u svemu ovome ne napravi šteta svima tako što će uništiti jednu od najboljih i najprofitabilnijih institucija, Upravu za neizravno oporezivanje BiH.

Komentirajući rad Vijeća ministara u ovom mandatu, Bevanda je rekao da je moglo i više i bolje.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Pa bolan kako te vise nije strah dragoga Boga?Zar se bas nikad ama bas nikad ne zapitas koliko si pokrao?Kakva ti je to savjest jadni covjece?O kakvim pravima ti pricas-evo ja sam rvi 50% i da ti samo kazem da mj imam 108KM i to mi je sve.Dok sam ja trunuo u ratu ti si uzivo u toplomu!i o kakvim pravima ti pricas?Jadan si ti ipak na kraju,kad sve zbrojis ti si samo jad i bijeda!Da nisi ti bi se potrudio kad si vec na tom mjestu da pomognes sirotinji.Vratit ce ti se to i u 8 koljenu i onda ces i od potomstva i Boga biti proklet.Kad budes dusu predavao Bogu bit ces vise nego jadan,vise nego JA SADA!Jer sad imas posla s vragom,davno si ti prestao biti boziji!Auuuuu.Lopove preispitaj svoju savjest!Na onom svijetu ti ces biti ja a ja cu biti ti!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.