Bevanda pregovarao o novom aranžmanu s MMF-om

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je u utorak sastanak sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Martinom Petrijem kako bi razmotrili mogućnosti za novi aranžman i uvjete koje bi podrazumijevalo ovo kreditno zaduženje.

Ministar Bevanda naglasio je da Ministarstvo financija i trezora BiH i on osobno mogu ispoštovati predložene rokove i obveze iz domene svoga rada, a to je prvenstveno priprema Proračuna institucija BiH za 2021. godinu.

Dokument okvirnog proračuna (DOP) za razdoblje 2021. – 2023. godina je temelj za donošenje proračuna za iduću godinu. Ministarstvo financija je pripremilo DOP i on mora biti usvojen na sjednici Vijeća ministara. Nakon toga vrlo brzo ćemo dostaviti u proceduru i Proračun za iduću godinu. Svjesni smo da je privremeno financiranje najgora varijanta i mi smo prvi koji se zalažemo da proračun što prije usvojimo, kazao je ministar Bevanda.

Ministar financija i trezora BiH podsjetio je da je Fiskalno vijeće u rujnu ove godine usvojilo Globalni fiskalni okvir kojim je određena granica za proračuin institucija BiH u iznosu milijardu i 27 milijuna KM što je povećanje za 31,1 milijun u odnosu na ovu godinu.

Tijekom sastanka ministar Bevanda je naglasio kako u teškim vremenima pandemije i velikih ekonomskih izazova treba imati u vidu i status gospodarstvenika, ali i policajaca, vojnika i službenika na čemu inzistiraju i sindikati.

Sugovornici su se složili da se reforme moraju provoditi u interesu cijelog društva te da se vlade suočavaju s velikim izazovima.

Ministar Bevanda, koji je i predsjedatelj UO UINO, naglasio je da su u prethodnom razdoblju donesene važne odluke o raspodjeli prihoda te ukoliko se bude izbjegavala politizacija bit će moguće nastaviti s pozitivnim djelovanjem ovog tijela.

Sastanku je, osim suradnika ministra Bevande, nazočio i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Andrew Jewel, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

  • Ovaj dipleša zadužuje našu unučad, baš ga briga, on je debelo preplaćen za svoju nesposobnost i nerad, a bitno je samo ostat u debeloj fotelji i na vlasti. Koji idiotizam.

  • Ovaj ima mrtvacku boju…gotov je.. i otkad mrtvaci pregovaraju u ime onih.koji ce ova zaduzenja vracati… Ko ovo dozvoljava..???. Ne zna koji je dan juce bio..koliko je senilan

  • Najbolja uloga mu je Uclanit ga u klub penzionera… da shaha igra.. a ne da zaduzuje ovaj ispaceni narod vise…konjino stara istrosena jel te stid godina

  • Je momče naočito.Djeluje nekako zdravo i umiljato.Ko stvoren da mu MMF da kredu.Naglasak je na KLEMPO ,jer to potvrđuje ova rećina ,oli ti ga minđaa..

  • Zadržite nas lopovi,kosti će vam izbaciti grobovi.Da ste otvarali radna mjesta nebi krediti trebali,neznatne ništa,osim za svoje guzice.Boga vidit nećete,jer ste upropastili njegov narod.Fukaro nezasita!!?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.