Besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola u ŽZH

Učenici svih razreda osnovne škole na području Županije Zapadnohercegovačke u idućoj školskoj godini će imati osigurane besplatne udžbenike.

Projekt besplatnih udžbenika je započeo 2018. godine kada su udžbenici dodijeljeni učenicima prvih razreda.

U školskoj 2019./2020. su osigurana sredstva za udžbenike iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke za učenike do petog razreda, a u protekloj godini za šeste i sedme razrede.

Od školske godine 2021./2022. učenici 8. i 9. razreda će također imati besplatne udžbenike tako da roditelji učenika osnovnih razreda imaju od ove jeseni još jednu manju financijsku olakšicu kada je opremanje djece za školu u pitanju.

ŽZH udvostručila izdvajanje za prijevoz učenika i osigurala 400.000 KM za udžbenike

(www.jabuka.tv)
43 komentara

 • Ispravka. Nisu besplatni. Mi to sve plaćamo. Pozdravljam odluku i trebaju da budu uvijek financirani iz proračuna ali po naslovu bi čovjek rekao da vladajući iz svog džepa plaćaju a ne porezni obveznici.

   • Evo mene interesira jesu li ucenici pojeli udzbenike sto su prosle godine dobili ???
    Koja je to ludost i bacanje para .
    Zar se nisu mogli koristiti lanjski udzbenici 2-3 godine? Ako su neki u losem stanju samo njih zamjeniti.
    Placamo mi svi te udzbenike, neka smo i to je u redu samo ako ima reda.

   • Covjek je u pravu i ne žuga kako ti kazes nego diže ljestvicu civilizacijskog razmišljanja a ti si jos daleko od toga

   • Šta kažu, kada će se moći pošten posao sa poštenom plaćom dobit, a da nije uvijek neko srodstvo, kumstvo, susjedstvo i sl. u pitanju?!?!

  • Lako je sada osigurati besplatne udzbenike kada je većina djece otišla sa roditeljima u inozemstvo i tamo se i školuju XD
   A i sada su uglavnom ostala djeca od uhljeba, tako da praktički ovi iz vlade sebi i svojima dodjeljuju besplatne udzbenike, odnosno svojoj djeci, jer su od normalnog svijeta djeca uglavnom bila prisiljena napustiti Hercegovinu!
   Lijep pozdrav

 • Tako je to djecu pripada po zakonu ,zasto im djeciji doplatak neisplacujete svi isplacuju osim nase županije jel to borba za Rvate

 • Oćeli to ko i dosada biti ” besplatni ” udžbenici. Davali nam besplatno udžbenike koje su i tako roditelji davali jedni drugima, a plaćali smo vježbenice i radne bilježnice. Zašto nam ne osiguraju vježbenice ako stvarno hoće da nam pomognu a za udžbenike ćemo se snać. To se zove jeftini populizam. Jadan je onaj ko čeka da ga pomognu Jugoslaven Čović i njegova klika.

 • Naši ljudi znaju samo žugati. Županijska vlast radi dobro i planirano. Svake godine se ppjačavao financijski kolač za ovakve stvari da bi danas imali besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce. Pa tu je i besplatni prijevoz. I ta je stavka značajno pojačana. Imajte na umu da naša Županije i jedinice lokalne samouprave izdvajaju značajna sredstva i za jednokratnu novčanu pomoć za opremanje djeteta. Samo naprijed. Siguran sam da kada se osiguraju sredstva koja će osigurati stabilizaciju proračuna ići i dječji doplatak, izmjene zakona o porezu na promet nekretninama što će omogućiti mladima kakvu takvu pomoć. Bitno je da imamo stabilnu županijsku vlast jer dušmani iz sarajeva bi jedva dočekali kojekakve financijske probleme.

  • Dušmani iz Sarajeva me podobro podsjeca na priču o unutarnjim i vanjskim neprijateljima jer ta tematika koristi i nasoj i njihovoj strani po potrebi. Ovima koji hvale vlast molim vas ne budite toliko sebicni i licemjerni i pogledajte stvarnost samo kroz prizmu iseljavanja naseg naroda. U ovih par godine vise je iselilo hrvata nego ikada prije i zato zapamtimo jednu stvar, nitko iz dobroga ne odlazi. To je činjenica a vi koji hvalite, samo ljudski zamislite je li nekoliko stotina tisuća maraka za udzbenike dovoljno da pokrije sve lose i kriminalno

 • Niste dali prije dvadeset godina besplatne knjige Hrvackim Braniteljima,a sada dajete ovim tajkunima,ministrima,djeci.

 • Ovo su osigurali T.Mandić i D.Knezović kojj su svoje plaće iz Sarajeva,doma j parlamenta poklonili svom rođenom gradu!Hvala im i svaka čast,hvale vrijedno !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.