Bešlić upozorio Eurowings: U Mostaru ne živi većinsko muslimansko stanovništvo

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić uputio je pismo kompaniji Eurowings u kojem traži da se sa njihovih službenih stranica ukloni tekst o Mostaru zbog netočnih informacija koje sadrži.

”Nakon što se na Vašim službenim stranicama pojavila informacija o početku prodaje zrakoplovnih karata za Mostar, objavili ste i informaciju o Mostaru koja je u nekoliko stavaka potpuno netočna i nanijela je nemjerljivu štetu Gradu Mostaru i njegovim stanovnicima. U Gradu Mostaru ne živi ‘većinsko muslimansko stanovništvo’.

Službenim popisom iz 2013. godine, prema nacionalnoj i vjerskoj strukturi, vidljivo je da u Gradu nije muslimanska većina. Prema tom popisu, u gradu Mostaru živi 113.169 stanovnika, od toga 51.216 Hrvata, 46.752 Bošnjaka, 4.421 Srbin, 1.312 se ne izjašnjava o nacionalnoj pripadnosti, 1.910 su druge nacije”, ističe Bešlić u pismu.

Dodaje i kako se u tekstu navodi da mostarska znamenitost Stari most spaja ”bosanski i hrvatski dio grada”, što je opet izrečena neistina.

”Grad je jedan s jednom administracijom i već godinama funkcionira na takav način. Kako se radi o grubim pogreškama na Vašim službenim stranicama, koje su već prenijeli i neki mediji, tražimo da taj tekst uklonite”, navodi gradonačelnik Bešlić u pismu zrakoplovnoj kompaniji Eurowings koja je nedavno najavila uspostavu redovitih letova između Mostara i njemačkih gradova Stuttgart i Düsseldorf.

(Fena)


16 komentara

 • Na žalost balija će uskoro biti puno više, dok naša omladina ide orat tuđe njive, da bi si priustili normalan život, jer kod nas naše “HRVATINE” ne daju plaću veću od 800 KM, a obitelj ne može preživiti od sitniša, a radno vrijeme je od 8 do 7, negdje u svijetu je to plaćeno.. Al bez rata u našoj državi ništa, prvo sve naše izdajnike treba smaknuti, i formirati normalnu državu. Mi imamo resurse samo takve, bogatiji bi bili od Švicarske sa normalnom politikom, sve dok ne uvedemo reda, ne smaknemo političare koji žive na naš račun nećemo imati sreće.

 • Treba reagirati. Bravo Bešliću. Mostar je većinski hrvatski grad. Iš balije. Naša je hercegovina, ravno,neum,stolac,čapljina,mostar,čitluk,široki brijeg,ljubuški,grude,posušje,rama,tomislavgrad,livno i kupres, sve osim jablanice i konjica, u hercegovini koja je u FBiH. Hercegovina, hrvatska gruda, to je naše, tu su hrvati većina.

 • Popis stanovništva uopće nije službeno objavljen,dakle vi možete povjerovati ili nepovjerovati ovoj vijesti koju je prezentirao Ljubo Bešlić.Ljubo dobro zna da on i njegovi stranački prijatelji vrlo malo znaju o općem dobru hrvatske zajednice grada Mostara,oni služe samo sebi…
  I vrlo dobro znaju da je omjer podjednak i da bi u slučaju izbora izgubili od muslimana.
  Istina je bitna jer razotkriva svu slabost onih koji se nazivaju domoljubi i stožerni,oni su kleptomani u takozvanoj državi koja je skrojena upravo za takve ljude,da mogu podizati vlastiti ego,širiti multietičnost,i sve to naplaćivati od poreznih obveznika
  Jer da su domoljubi težili bi uništenju ove kvazi države,a oni je upravo suprotno žele sačuvati jer ako nestane nestaju i oni sve njihove pogodnosti…U sustavu gdje se radi ovakvi ne prolaze,automatski im padaju čitave obitelji,jer to su sad klanovi,gdje je uposlena čitava nepismena ali stranački podobna obitelj,bez obzira na mizerno znanje sa mostrskih fakluteta…
  Mostar je multietična sredina koju su skrojili HDZ-ci,svojom lošom politikom.Ja bih bio sretan da je Mostar grad sa 80 posto Hrvata,a to je Hrvatski vojnik skoro i ostvario…Prekinuli su ga političari poradi osobnih interesa!
  Istina će nas osloboditi!

  • Neće, jer nezanima muslimane ispod Konjica ništa. Njima je bitno Sarajevo,Zenica,Tuzla,Konjic,Bihać, itd, digli su oni ruke od hercegovine, samo su većina u Jablanici i Konjicu.

 • Ovo se sve plasira u javnost u skladu s teorijom PRVOGA BALIJE SVIJETAI BIH, Muhameda Tunje Filipovića, poznatoga poturice iz Banja Luke, čiji su preci bilii katolički svećenici dok čast nisu prodali Turcima za vreću kukuruza. Fuj, gamad lojava!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.