Bešlić: Održavanje izbora u Mostaru je politički prioritet, mora doći do dogovora

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić oglasio se po pitanju dugogodišnjeg neodržavanja izbora u ovome gradu.

Održavanje izbora u Mostaru politički je prioritet koji se mora provesti u skladu s europskim standardima i preporukama međunarodnih organizacija koje su ukazale na nepravilnosti i protuustavnost u sklopu Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Poglavlje 19 – Grad Mostar.

Politički dijalog i implementacija pravnih rješenja jedini su način za nadilaženje političkog zastoja. Provođenje temeljnog ljudskog prava kroz lokalne izbore, koje je birati i biti biran, omogućit će novi priljev ulaganja i konstruktivnih projekata u grad, potaknuti razvoj, te znatno povećati i poboljšati prilike za naše građane, izjavio je gradonačelnik Grada Mostara, Ljubo Bešlić.

Već 11 godina nismo u mogućnosti održati lokalne izbore i formirati novi saziv ključnog organa gradske vlasti, a to je gradsko vijeće, što se, naravno, pokazalo kao ključna prepreka u razvoju grada.

Prošle godine postignut je iskorak u približavanju političkih stavova, te postignut dogovor između političkih stranaka u Mostaru o deblokadi, koji je utemeljen na postizanju dogovora o deblokadi mora biti utemeljeno u provođenju odluke Ustavnog suda, preporuka Venecijanske komisije i Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, izjavio je Bešlić.

Govoreći o dugotrajnom političkom neslaganju oko provođenja izbora, Bešlić je istaknuo:

Bez obzira na neslaganje, napredak se može ostvariti samo kroz dijalog svih obuhvaćenih strana. Mi smo spremni na dijalog, te očekujemo da će i ostale političke stranke izraziti želju za iznalaženje svima prihvatljivog rješenja kako bismo konačno izašli iz dugogodišnje blokade.

(Fena)


14 komentara

  • Haha, ovaj kao da je prvi put na zemlju sletio sa Marsa, čuj da do dogovora dođe, prije jedanaest godina izbori bili u Mostaru, baš ćete se sada dogovoriti. Prije će vam netko glavu otkinuti nego se vi bilo šta dogovorite haha!

  • Ljudi moji koja je ovo nakarada od ove drzave BiH?Ipak se nadje nacin da se nas Hrvate hebe i to sve uz blagosov nasih vodja.Nigdje u p.m nema da u jednoj tzv drzavi u jednomu gradu nema izbora?To nema na kugli zemaljskoj!A ovaj sve svoje smjestio na drzavne jasle i sad bleji ble ble!Evo mi cemo gradjani Herc snositi troskove tih izbora kad budu u Mooo?

  • Je li vas dosta vise. Cemu sluze izbori…? Da mi tko izademo a vi zaokruzite svoje podobne lopove. Evo mi biramo od rata a vi nas pokradoste. Jadan je narod sa lopovima u ovoj drzavi. Jeb… li vas izbori. Goni te se vise svi redom. Vama je super a narodu sve gore i gore… Hrvati trenutno nemaju za koga glasati. Sve prevatanti i lopovi.

    • Služe da oni ostanu na vlasti. Nije bitno koliko Vas izađe. Oni vole što manje jer oni broje, zbrajaju i oduzimaju. Čudna je to računica gdje manje postaje više, a više manje.

  • Ovo je tragikomedija. Da izbore doziva jedan od dvojice koji ih ne dozvoljava a on u slucaju neizbora opet pobjednik. Stvarno je narod ovca koju oni uredno sisaju. Najgore je to sto se ne vidi svjetlo, a tunel sve dublji i dublji

  • Pravi hrvatski mucenik,zamisli da te 11 godine nema ko zamijeniti, da 11 godina moras primati par tisuca za placu a ni zasto…strasno…pa to treba izdrzati.

  • Pa moj Bešliću ti 15 godina prva faca ,a nitko te nije bira vedriš i oblačiš ,sory (Dragan to radi ) sve z “interesu Mostara (zrinje) a baš vas briga za ostali Hrvatski puk HR HB vama je samo važan dio Mostara zapadni ,(da ne bude zabune moj pokkret je hdz ,a ne vi)

  • Nama hrvatima bi bilo bolje da nam sada izaberu bošnjaka za gradonačelnika.Imali bi niz pogodnosti,popusta,i manja bi nam bila otimačina kada se izdaju dozvole,i druge gradske usluge.Posebna je priča kada je u pitanju urbanizam ,Deronjicke,Čampare,Marićke,Bošnjak koje su otimale,a ne uzimale.Kriminal kriminala nastupa kada je kod nekoga 95% u nekome slučaju čisto e tada ta ekipa tu pokazuje svoje poštenje,a kada je u nekome slučaju samo 5% čisto e tada ta ekipa nastupa i crta,ucrtava,precrtava i sto nista nije po zakonu postaje zakonito.Prepravljaju rješenja,a naravno uz masnu naplatu.Ljubo sjaši.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.