Bečki kardinal Schönborn dao potporu međugorskim vidjelicama

Bečki kardinal Christoph Schönborn predvodio je prije dva dana misu u bečkoj katedrali sv. Stjepana na kojoj je o Gospinim ukazanjima u Međugorju svjedočio jedan od vidjelica Ivan Dragičević, a cijeli događaj je izravno prenosila vrlo gledana katolička televizija Mary TV. Događaj u bečkoj katedrali, kako prenosi agencija Chatolic Culture, izazvala je zaprepaštenje među katolicima koji dovede u pitanje valjanost navodnih ukazanja u Međugorju.

I biskupi u BiH, kako piše u tekstu gdje se nalazi Međugorje, snažno su obeshrabreni interesom za međugorski fenomen. Unatoč zabrani Vatikana da se o Međugorju javno govori dok ne završi istraga posebne komisije, događaj u bečkoj katedrali sv. Stjepana govori da međugorske vidjelice i dalje javno nastupaju u katoličkim crkvama diljem svijeta, uz očigledno odobrenje drugih biskupa, prenosi večernji list.Na misnom slavlju u Beču Ivan Dragičević, jedan od vidjelica, pričao je vjernicima o redovitim ukazanjima Blažene Djevice Marije koja su događaju već tri desetljeća, a cijelo njegovo svjedočenje bilo je praćeno live streaming videoemitiranjem.

Dragičević je tom prigodom kazao da će Majka Božja blagosloviti sve prisutne i da će se blagoslov proširiti i na one koji događaj prate preko interneta. Bečki kardinal Schönborn već je više puta dao potporu međugorskim vidjelicama. Početkom 2010. bio je prisiljen ispričati se mostarskom biskupu Ratku Periću zbog “privatnog” posjeta Međugorju u prosincu 2009. Međutim, kasnije je ipak pozdravio međugorske vidjelice u Beču i pohvalio njihov rad. Prošle godine Vatikan je utemeljio posebnu komisiju za proučavanje međugorskog fenomena, kao odgovor na molbe za definitivnu izjavu Svete Stolice o ukazanjima. Komisijom predsjeda kardinal Camillo Ruini, umirovljeni vikar biskupije u Rimu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.