Baždarević: Odlučivat će srce, želja i forma

Sve je u Zenici okrenuto realizaciji plana priprema Zmajeva, koji je stručni stožer s izbornikom Mehmedom Baždarevićem na čelu postavio pred nogometaše.

– Mi se spremamo za našu igru, a kako će nastupiti Irska to još ne znamo. Ima dosta spekulacija, ali na nama je da se spremimo i da igramo. Sačekat ćemo još dan-dva da vidimo s kojim timom će Irska početi, a najvažnije je da mi spremimo ono što je naše. Njihovu igru smo studirali do najsitnijih detalja, ali ovdje će igrati srce, želja i forma. Ja se nadam da ćemo s našom publikom koja je učestvovala sa svima nama u dobrom i lošem, imati argumente da napravimo nešto dobro u ovoj utakmici – kazao je Baždarević.

Na okupljanju nema većih iznenađenja, a trojka Aničić, Krunić i Zec imaju zdravstvenih problema, dok su svi ostali u dobroj formi, tako da medicinski tim nema puno posla.

O reprezentaciji Irske izbornik je govori biranim riječima, jer „radi se o kvalitetnoj ekipi, koja ima puno kvalitetnih igrača u Engleskoj, ali i mi imamo argumenata da izborimo plasman”.

– Ove utakmice igraju se jednom u životu i ovdje uz kolektivnu igru, ekipu i želju možemo nadigrati našeg protivnika – istaknuo je Baždarević u susretu sa novinarima.

Na kratko pitanje o novom ugovoru sa NSBiH izbornik Baždarević je rekao da mu to „u ovom trenutku nije donijelo neki mir, jer su nervoza i pritisak pred odlučujuće utakmice još prisutni“.

– Mi zaslužujemo odlazak na europsko prvenstvo, a ugovor je u ovom trenutku nevažan – rekao je Baždarević.

Pred novinarima se pojavio i Milan Đurić koji je istakao da očekuje tešku utakmicu, ali da njegova ekipa posjeduje kvalitet.

– Bit će izuzetno teška utakmica, jer i oni imaju kvalitet i došli su do doigravanja. Mi moramo raditi ono što znamo i da igramo kao u posljednjim utakmicama protiv Walesa i Cipra, te pokazati naš kvalitet i tako možemo pobijediti – kaže je Đurić, čiji su golovi reprezentaciju doveli “pred vrata” ezropskog prvenstva.

– Zahvalio bih izborniku što mi je dao šansu da se pokažem protiv Velšana i Cipra, ali i ekipi koja je bila uz mene kao da sam ovdje deset godina. Trebamo samo nastaviti ovo i da idemo u Francusku – optimistično je najavio Milan Đurić rekavši da je “važna samo pobjeda”.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.