Bayern i Porto otkrili zašto su odbili Superligu

Njemački nogometni velikan Bayern Munchen među najzvučnijim je klubovima koji su odbili sudjelovati u Superligi koju je pokrenulo 12 bogatih europskih klubova.

Izvršni direktor bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge rekao je kako Bayern nije bio uključen u planove za stvaranje Superlige.

Uvjereni smo da trenutačna nogometna struktura jamči pouzdane temelje. Bayern pozdravlja reformu Lige prvaka jer vjerujemo da je ona pravi korak za razvoj europskog nogometa. Promjena grupne faze natjecanja pridonijet će povećanju uzbuđenja i emocionalnog iskustva u natjecanju, kazao je Rummenigge za klupsku stranicu.

Njemački prvak je 75% u vlasništvu svojih članova, dok tri tvrtke – proizvođač sportske odjeće Adidas, proizvođač automobila Audi i osiguravajuće društvo Allianz – imaju točno po 8,33% udjela.

Ne vjerujem da će Superliga riješiti financijske probleme europskih klubova koji su nastali kao rezultat pandemije koronavirusa. Umjesto toga, svi bi klubovi u Europi trebali solidarno raditi na osiguranju da struktura troškova, posebno na plaće igrača i naknade agenta budu u skladu s prihodima kako bi sav europski nogomet bio racionalniji, kazao je izvršni direktor kluba koji je još uvijek aktualni prvak Europe.

Pokretanje Superlige komentirao je i Nuno Pinto da Costa, predsjednik Porta koji je dva puta bio europski prvak (1987, 2004).

Bilo je neformalnih kontakata iz nekih klubova, ali nismo obraćali puno pažnje. Europska unija ne dopušta zatvorena natjecanja kao u NBA-u, na primjer. Budući da je Portugalski nogometni savez protiv toga, a kao dio UEFA-e, ne možemo sudjelovati ni u čemu što je protivno načelima i pravilima Europske unije i UEFA-e, kazao je.

Chelsea, Real i City mogli bi biti izbačeni iz polufinala Lige prvaka

Šuker: Nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.