Basnoslovne plaće svjetskih političkih lidera, a najplaćeniji zarađuje 1,4 milijuna eura – Jabuka.tv

Basnoslovne plaće svjetskih političkih lidera, a najplaćeniji zarađuje 1,4 milijuna eura

Javnost prati svaki korak šefova država i vlada i što je u potpunosti razumljivo stalno su na udaru kritika, a kao i u našoj državi tako i u drugima kao glavna opasku ističu se njihove basnoslovne zarade. Koliko ustvari zarađuju Angela Merkel, Donald Trump i ostala ekipa?

Njemačka kancelarka Angela Merkel prima mjesečnu plaću od 27.794 eura, što je godišnje 333.528 eura. Francuski predsjednik Emmanuel Macron ima nešto manju plaću i zarađuje oko 14.910 eura mjesečno, a za to može zahvaliti bivšem francuskom predsjedniku Françoisu Hollandeu koji se izborio se za smanjenje predsjedničke plaće.

Najbolje plaćeni šef države na svijetu definitivno je premijer Singapura Lee Hsien Loong, koji zarađuje 1,4 milijuna godišnje.

Predsjednik Bolivije Evo Morales prepolovio je svoju plaću 2006. godine te zarađuje, rekli bismo “siću” prema svojim kolegama u svijetu, a to je 1.850 eura.

Američki predsjednik Donald Trump zarađuje 33.000 američkih dolara mjesečno, odnosno 345.000 eura godišnje. To kako je multimilijader, novac svaka tri mjeseca daruje američkim nacionalnim parkovima, kao i za različite vladine sektore., piše 100posto.hr

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.