Banožić: HDZ 1990 je imao siguran mandat u Domu naroda, a na kraju sam samo ja glasovala

Skupština ŽZH odlučila je u Dom naroda Parlamenta FBiH poslati četiri izaslanika iz reda Hrvata te jednog iz reda Srba.

Svi oni članovi su vladajućeg HDZ-a BiH. Jedina oporbena kandidacijska lista bila je od HDZ-a 1990 na kojoj se nalazila Antonija Banožić.

Iako ova stranka ima četiri zastupnika u Skupštni ŽZH, uključujući i Antoniju Banožić, prema rezultatima tajnog glasovanja ona je osvojila samo jedan glas što znači da za nju nisu glasovale njezine stranačke kolege.

Glasovanje u Skupštini ŽZH za izaslanike u Domu naroda Parlamenta FBiH je pokazalo koliko istinskih oporbenih zastupnika ima, a koliko je onih koji pod krinkom oporbe surađuju s vladajućim HDZ-om i na račun povjerenja naroda ostvaruju osobne benefite.

U navedeno uključujem pojedince iz HDZ-a 1990 koji nisu ispoštovali naputak Predsjedništva stranke. Prije same današnje sjednice HDZ 1990 je imao siguran mandat u Domu naroda, a na kraju sam samo ja glasovala za listu HDZ-a 1990.

Suprotstavila sam se jednoumlju u Skupštini i pokušala sam napraviti promjene, ali nažalost nije uspjelo. Žalosno je da je od devet oporbenih zastupnika Skupštine ŽZH ispred hrvatskog naroda njih sedam podržalo zastupnike HDZ-a BiH. Tek kada se izaslanici i političari općenito izdignu iznad uskih osobnih interesa ovo društvo će krenuti u pravom smjeru. A o sudbini zastupnika iz HDZ-a 1990 koji nisu podržali listu svoje stranke raspravit ćemo na predsjedništvu stranke, izjavila je Antonija Banožić za portal Jabuka.tv.

U novom sazivu Skupštine ŽZH najviše zastupnika ima koalicija HDZ BiH, HDU,HSS,HKDU – 14, HDZ 1990 osvojio je četiri mandata, HRS dva, a po jedan HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević BiH te HSP HB i BiH.

Uz Antoniju Banožić, koja je osvojila 2.383 glasa, s liste HDZ-a 1990 u Skupštinu ŽZH ušli su još Zdravko Herceg (2.031 glas), Ante Pavlović (1.880 glasova) i Željko Dragičević (1.854 glasa).

Evo tko ide u Dom naroda FBiH iz ŽZH

(www.jabuka.tv)

101 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.