Banjolučki dileri deviza na meti naoružanih pljačkaša

Nedavno su naoružani pljačkaši u središtu Banje Luke ukrali 100 tisuća maraka od Vladimira Kelečevića, a to nije prvi takav slučaj. Slični scenariji odigravali su se u Banja Luci i prije te su na neki način povezani s mjenjačnicama i dilerima deviza.

Pljačkaši nisu uhvaćeni

Od 2009. pa sve do ove godine pljačkaši su na gotovo isti način otuđili 400 tisuća maraka, a ono što je zajedničko svim tim pljačkama je da nitko nije odgovarao za njih. Blic piše kako izvor blizak sigurnosnim agencijama podsjeća kako su po načinu izvršenja oružane pljačke u kojima su mete napada dileri deviza bile gotovo identične. ” Meta, odnosno diler deviza, tipira se nekoliko dana unaprijed, što pokazuje da se kaznena djela detaljno planiraju kako se ne bi potkrala ni najmanja pogreška. U pravilu razbojnici rade uvijek u paru, maskirani su i dobro naoružani. Nakon “sačekuše”, brutalno tuku žrtve i uz prijetnju oružjem otimaju novac “, objasnio je izvor za Blic.

Bježali motorima

Za lakši bijeg s mjesta zločina razbojnici su koristili motore. Najveći iznos koji su razbojnici ukrali u dosadašnjim napadima na dilere deviza na području Banja Luke je 200.000 KM koje su prisvojili od Miodraga T. N

apad se dogodio 2009. tijekom dana i u središtu grada. Dvojica razbojnika naoružana pištoljem pretukla su ga i otela mu torbicu s novcem, a zatim pobjegla motorom. ” Vrijeme i mjesto napada u ovakvim oružanim pljačkama nije bitno, što dovoljno govori o smjelosti kriminalaca koji u napad kreću znajući da će biti veći broj očevidaca.

Drugo pitanje je na koji način razbojnici dolaze do informacija da će se na točno određenom mjestu pojaviti diler deviza s većom količinom novca, što bi moglo upućivati na to da imaju pomagače “, objašnjava izvor blizak sigurnosnim agencijama za Blic. Marija Markanović, glasnogovornica banjolučkog MUP-a, potvrdila je da policija intenzivno traga za počiniteljima.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.