Bandić: Treći entitet je nužno zlo

”Još puno će Vrbasa i Bosne proteći dok građanska opcija u BiH ne zaživi”, rekao je Al Jazeeri gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić rekavši kako se nada da će BiH uskoro biti zemlja sastavljena od tri entiteta.

“Bosna i Hercegovina je zemlja tri konstitutivna naroda i, nadam se, uskoro i tri entiteta, da svako ima mogućnost da izabere svoje predstavnike”, kazao je Bandić podsjetivši na slučaj člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i na majorizaciju Hrvata u BiH.

”Revizija Daytona neće biti moguća, ali se nadam da će politička elita naći snage da skupa donese promjene ustava da se Hrvatima omogući potpuna ravnopravnost”, rekao je Bandić istaknuvši kako je on veliki prijatelj svih triju naroda BiH i zagovara najtješnje odnose između Hrvatske i BiH.

“Ja sam prijatelj BiH i zagovaram najtješnje odnose dvije zemlje. Strateški interes Hrvatske su dobri odnosi s BiH”, rekao je Bandić istaknuvši i ustavnu obvezu Hrvatske da skrbi o Hrvatima izvan Hrvatske.

Bandić kaže da potrebe za trećim entitetom nema ako se institucionalno može zajamčiti stvarna jednakopravnost Hrvatima u BiH, ali ako se to ne može učiniti, onda je jedino rješenje treći entitet.

”Treći entitet nije baš stvar kojoj trebaju pljeskati Hrvati. Ali, to je nužno zlo. Ako ne možemo osigurati Hrvatima da izaberu svog predstavnika… Pa tko je izabrao Željka Komšića dva mandata? U kojoj zemlji na svijeti vam predstavnici drugog naroda mogu izabrati vašeg predstavnika”, upitao je Bandić.

Istaknuo je kako je ponosan na svoje porijeklo te na činjenicu da je počasni građanin Sarajeva, Srebrenice i Kiseljaka.

(Bljesak.info | Foto: Pixsell)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.