Bandić mijenja ime Trga maršala Tita?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ipak će, čini se, promijeniti ime Trgu maršala Tita.

Iz njegova ureda medijima je poslan poziv za konferenciju koja počinje danas u 18 sati ispred Glazbene akademije, a iz kojeg se naslućuje da je gradonačelnik pristao na promjenu naziva.

Kako je najavljeno u pozivu iz njegova ureda, gospodin Bandić će na presici prezentirati prijedlog novog imena “najljepšeg i najvažnijeg zagrebačkog trga”, piše Telegram.hr.

Iako su se dosad kao najčešća zamjenska imena za Trg maršala Tita spominjali Kazališni ili Sveučilišni trg, u medijima se posljednjih dana spekulira kako se sad odlučio za sasvim novo ime – Trg Republike Hrvatske.

Trg maršala dosad je sedam puta mijenjao ime, a Telegram je nedavno napravio mali video pregled kako je to izgledalo kroz povijest.

O promjeni imena Bandiću ovisi većina

Inače, pitanje promjene imena zagrebačkog Trga maršala TIta našlo se u fokusu u posljednjih dana, a o tome bi moglo ovisiti i sastavljanja većine u Zagrebačkog skupštini.

Zastupnici Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović upravo su to pitanje naveli kao preduvjet za suradnju i podršku većini stranci zagrebačkog gradonačelnik Milana Bandića koja ima relativnu većinu. Žele da ime Trga promijeni Skupština, a u tome im podršku daje i zagrebački HDZ.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Koja usrana država ima najlijepši trg po imenu najvećeg ubojice naroda te države? Padajte komunjare, prave s knjižicom ali i one mentalne komunjare kofol katolike.

  • Ma sta vam smeta Hercegovina???! Bandic je 25. godina na vrhu Grada Glavnoga!!!! Budi ti bar godinu, ili bar kandidat!!

  • Bivši veliki komunist, jugoslaven želi maknuti ime svoga najvećeg životnoga idola glumeći velikoga vjernika ha ha ha ha licemjerje bez presedana i krajnosti.. Takvi su najgori ljudi. Budi to što jesi.

  • Tito je velicina sto se nikad nece ponoviti..jedan od naj vecih svih vremena ..njegov sprovod govori velicinu tog covika..od 154zemlje na ukop stiglo 129..presednika..kraljeva ..premijera..tito nek ti je laka zemlja..pocivaj u miru

    • Je,je. Na njegov su sporovod došli sve sami kriminalci, zločinci, diktatori: Brežnjev, Honecker, Čaušesku, Kastro, Sadam Husein, Idi Amin, Gadafi, car Bokasa, Pol Pot, Husak, Jaruzelski, Hsi en Ting, Mugabe, Mengistu, Mobutu, Kadar, Kim il Sung….Svijet (osim Tita) nije imao gore razbojnike i govnare od njih. Svim titoljupcima nab+jem ma+++ !

  • I naša Kolindica je dijete TITOVIH Partizana Domoljuba Patriota koji su gazili nacističko fašistička govna sa domaćim izdajicama lizoguzima na čelu sa antom kukavicom pavelićem koji je nakon što je ultra bolesnom nasilnom ideologijom (uz veliku pomoc crkve) zaveo dio budala, na kraju je pobjegao glavom bez obzira kao najveća bjednička kukavička pičkica ha ha ..

  • Nije bitan bandic vec zlocinac jebo vam on mater ,koji ga volite a u stvari tko je on nitko nezna boljsevik, ova drzava je stvorena domovinskim ratom a njegova vojska je tu drzavu razarala, pa vi ocjenite,a pupovac nek suti jet je on i njegova nacija u vecini napala hr i nas narod, a sad se javlja krme srpso u srbiju pa politici.

  • Ha ha ha ha hdz-ci klepani tisina to je vaš partner u vladi a Kolindica se ulizuje Vučiću. Uh da je to radio Milanović ali bi licemjerni hdz lajao. SVAKA TI ČAST MILANOVIĆU JER SI REKAO ISTINU I ODJEBO RATNOG HUŠKAČA VUČIĆA. A vi HDZ-ci licemjeri tišina papčine .. Na sve ste spremni da bi zadržali vlast. Gdje su šatoraši iz savske? Sada podmuklo šute licemjeri licemjerni..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.