Baletna atrakcija „Orašar“ stiže u Mostar i Sarajevo

Najpoznatija i najprodavanija baletna predstava u svijetu – „Orašar“, ove će zime zaigrati u Mostaru 4.12., u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača i u Sarajevu 20.12., u Bosanskom kulturnom centru.

Vrhunska umjetnička postava ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet, vječna muzika Petra Iljiča Čajkovskog, uz koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna, razlog su da ovu baletnu predstavu nipošto ne propustite!

“Orašar” donosi već dobro poznatu priču o djevojčici koja na Badnju večer ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar – drvenog orašara, s kojim proživljava čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu.

Balet “Orašar” temelji se na djelu njemačkog pisca E.T. A. Hoffmana „Orašar i kralj miševa”, a radnja je ispričana tradicionalnom baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dali su tradicionalnoj koreografiji moderniji izgled.

Iza predstojećih gostovanja „Orašara“ u Sarajevu i Mostaru stoji produkcija Art Partner iz Zagreba, koja već četvrtu godinu zaredom organizira zimsku turneju najpoznatijeg baleta „Orašar“.

Inače, „Orašara“ je na tri turneje pogledalo preko 24 tisuće zadovoljnih gledatelja u više gradova u Hrvatskoj, a ove se godine na mapi gradova u koje stiže ova baletna atrakcija napokon našlo Sarajevo i Mostar.

Bez sumnje, svjetska baletna atrakcija „Orašar“ ovog će prosinca pretvoriti pozornice Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu i Kosače u Mostaru u središta božićne i novogodišnje čarolije za sve generacije publike!

Ulaznice za predstojeću izvedbu „Orašara“ u Sarajevu upravo su puštene u prodaju, a mogu se kupiti u sistemu Entrio.ba i na prodajnim mjestima plato Skenderije i Artikulacija BKC.

Za Mostar, ulaznice se trenutno mogu rezervirati na broj 063 940 584, a u prodaji će se naći od 3.11., u sistemu Entrio.ba i na blagajni Kosače.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.