Balerina Zrinjskog: Sara Šarić izborila Svjetsko prvenstvo u Portugalu

Balerina Sara Šarić osvojila je zlato i plasman na Svjetsko plesno prvenstvo “Dance World Cup 2019.” nakon što je u Zagrebu predstavila varijaciju iz klasičnog baleta “Variation from Harlequinade”.

Sara Šarić nastupila je ispred mostarskog odjeljenja Prve baletske škole “Zrinjski” te je slavila u konkurenciji ostalih plesnih klubova iz Bosne i Hercegovine.

Učenica 4. razreda Osnovne baletne škole, koja je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj osvojila 9. mjesto, predstavila se s dvije koreografije, od kojih je nastup na Svjetskom prvenstvu u Portugalu izborila varijacijom iz klasičnog baleta.

Osim klasičnog baleta, predstavila se i u “Contemporary stilu”, gdje je otplesala koreografiju pod nazivom “It’s me”, a u toj disciplini se kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine plasirala na Svjetsko finale.

Ostvareni uspjesi rezultat su napornog rada i truda mostarskog odjeljenja, njihovih učenika, pedagoga i nastavnika te nesebičnog ulaganja i velike podrške roditelja djece, navedeno je u priopćenju.

Kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo održane su proteklog vikenda u dvorani Plaza Event Centra u Zagrebu. Svjetsko prvenstvo održava se od 28. lipnja do 6. srpnja u gradu Bragi, na sjeveru Portugala.

Više od 20.000 natjecatelja iz 54 zemlje svake se godine natječe na kvalifikacijskim natjecanjima za prolaz u Svjetsko finale, a na kvalifikacijama u Zagrebu više od 1.000 plesača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske predstavilo je svoj plesni i umjetnički izraz. Plesnu tehniku i vještine ocjenjivali su poznati i cijenjeni suci iz plesnoga svijeta: Jennifer Davison, Dollie Henry, Tomislav Horvat i Gene Takooree.

Podsjećamo, mostarsko odjeljenje Prve baletske škole redovito održava sate baleta u Športskom plesnom klubu Zrinjski već petu godinu, a to su prve i jedine balerine iz Hercegovine sa školskim svjedodžbama završenih razreda osnovne baletne škole.

Balerine u nadolazećem razdoblju očekuju pripreme za natjecanja u BiH, Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Europsko prvenstvo u Češkoj te Svjetsko finale u Portugalu. Osim priprema za natjecanja, balerine se pripremaju i za polaganje završnoga razrednog ispita, koje će se održati u Banjoj Luci krajem školske godine.

Vrhunski rezultat: Balerine iz Širokog Brijega izborile svjetsko finale u Portugalu

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.