Bakir Izetbegović opleo po Hrvatskoj i Srbiji: Oni su bili agresori!

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je u srijedu u intervjuu za portal Vijesti.ba da su Hrvatska i Srbija izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu te da se u ovoj zemlji nije radilo o građanskom ratu, kako je to nedavno ustvrdila predsjednica Vijeća skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko.

U BiH nije bilo građanskog rata, relevantne rezolucije organizacije Ujedinjenih naroda i presude međunarodnih sudova su nedvojbeno potvrdile da se radilo o agresiji susjednih zemalja i udruženim zločinačkim poduhvatima koji su sezali do Miloševića i Tuđmana, rekao je Izetbegović.

Ustvrdio je kako je Matvijenko iznijela neutemeljene tvrdnje te da je njezin poziv za prijenos ovlasti s države na entitete protivan Daytonu.

Rusija je jedna od potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma i ne bi smjela iznositi stavove protivne tom sporazumu, rekao je Izetbegović.

Komentirajući odnos Hrvatske prema BiH, bošnjački član državnog vrha BiH je ocijenio da se radi o ‘paternalističkom odnosu’.

Ignorira se naše stavove i interese, negira udruženi zajednički pothvat počinjen u pokušaju stvaranja etnički čistog hrvatskog teritorija, ne vraća nam imovinu, ne plaća vodni resurs Buškog jezera koje koristi desetljećima uz simbolične nadoknade, rekao je Izetbegović.

Analitičari o incidentu Izetbegovića i Čovića: Klasični cirkus primitivaca bez političke kulture

Pri tome je dodao da Hrvatska podupire BiH u euroatlantskim težnjama, investira i olakšava kretanje ljudi i roba. Izetbegović je zaključio kako su odnosi BiH i Hrvatske ‘ambivalentni i kontroverzni’, dodajući da bi mogli biti i bolji.

Izetbegović je odbacio tvrdnje kako se danas bošnjačka strana u BiH ponaša poput srpske u bivšoj Jugoslaviji pokušavajući ostvariti dominaciju nad manje brojnim narodima.

Naravno da nema nikakve istine u tome, ali ima tendencije da se Bošnjaci optuže i stigmatiziraju, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je odgovorio i na pitanje tko će biti njegov nasljednik na mjestu bošnjačkog člana BiH Predsjedništva, ističući kako će predložiti da trenutačni predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić aklamacijom bude prihvaćen kao kandidat Stranke demokratske akcije za tu funkciju.

Za svoju suprugu Sebiju Izetbegović, aktualnu direktoricu Sveučilišne kliničke bolnice u Sarajevu, je rekao kako je od političkog autsajdera postala snažna žena koja je iz baze SDA dobila snažnu potporu za poziciju bošnjačke članice BiH Predsjedništva.

Za poziciju članice Predsjedništva BiH mogla bi se natjecati supruga Bakira Izetbegovića

I unatoč svemu tome, pa i mom osobnom negativnom odnosu prema njezinoj kandidaturi, kao politička autsajderica je iz baze dobila snažnu potporu. Sebija će vjerojatno uskoro izrasti u snažnu ženu-političara kakvih treba bosanskohercegovačkom društvu, rekao je bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović.

Mediji u BiH su proteklih dana objavljivali kako je Sebija Izetbegović dobila potporu 50 općinskih organizacija, a Zvizdić potporu oko 90 stranačkih organizacija za kandidaturu za bošnjačkog člana državnog vrha.

(Hina)


11 komentara

    • E dobro rece i puno puta se covjek uvjeri preko ledja da je hrani sirotu na svoju sramotu.Meni se puno puta dogodilo bas to.Sto se tice ovog majmuna sestra i svi mu ukucani su okupirali bili Makarsku i naucili plivat zahvaljujuc Tudjmanu.E moj Vrane kud ih primi…

  • On krmak je bio cjelo vrjeme rata u Hrvatskoj. Bljuv smece jedno prevrtljivo zato i nemate nista niti cete imati kad u vama nema vjere ni povjerenja. Okrecete se kako vjetar puse. Bljuvvvvvvvv okrenuli se arapima kad vas uzmu pod svoju cizmu sluga ces da im budes smece glupo. Pa ces opet bjezat u Hr. E neces

    • Nije istina da je bio u RH, valjda je opce poznato da ga je Babo Alija drzao zakljucanog sa strazom u trezoru u Sarajevu 🙂 Nije Bakir cuo metka dok nije ozenio ovu kravu bit ce haha. A pocela se drmat stolica pa odma prijetit poceo, nane talibanske i oca teroriste se najebao u supak.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.