Baka rekorderka: Ima 93 godine, bavi se gimnastikom, natječe se i trenira druge

Jedna baka koja gazi 93. godinu pravo je čudo od žene. Njezino ime je Johanna i ona je amaterska gimnastičarka koja na natjecanjima demonstrira zadivljujuću gipkost i snagu.

Njezino ime se nalazi i u Guinessovoj knjizi rekorda – ona je najstarija gimnastičarka u povijesti ovog sporta.

Johannina ljubav prema gimnastici počela je davno. Prvi susret s ovim sportom imala je s devet godina, a prvi put je na natjecanju nastupila 1934. godine.

Poslije Drugog svjetskog rata, gimnastika je bila zabranjena u njezinoj zemlji jer se davala prednost timskim sportovima, pa se Johanna prebacila na rukomet, u kom je također bila uspješna i sa svojim timom osvojila prvenstvo Istočne Njemačke 1954. godine.

U međuvremenu se udala i u braku rodila tri kćerke, ali je ništa od toga nije udaljilo od njezine prve ljubavi.

Tako je odlučila postati trenerica mladim gimnastičarima, da bi s 57 godina, točnije 1982., srela dvije stare prijateljice (mlađe od nje 4 i 5 godina) koje su je motivirale da s njima ponovno počne vježbati i natjecati se.
Iste godine je Johana osvojila mnogo medalja na regionalnim natjecanjima na oduševljenje cijele regije.

Sada, s 93 godine, kada zbraja doživljaje, kaže da je najponosnija na trenutak kad je uspjela pobijediti na gimnastičkom natjecanju s 84 godine, i to u kategoriji u kojoj su sve ostale natjecateljice imale od 70 do 75 godine, piše Kurir.rs.

Johanin životni moto glasi “Gdje je pokret, tamo je i život”. Vodeći se time, do današnjeg dana nije prestala da trenira. Svaki dan vježbi posveti sat vremena, a osim gimnastike, voli i ples, plivanje, penjanje. Ozljeda se ne boji, a zahvaljujući redovnoj fizičkoj aktivnosti, nikad nije bila bolesna niti uzimala lijekove. Recept za zdrav život koji bi svima savjetovala vrlo je jednostavan – vježbajte, spavajte najmanje 6 sati i jedite puno voća i povrća.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.