Bajević napušta klupu BiH bez pobjede: Nije me stid | Jabuka.tv

Bajević napušta klupu BiH bez pobjede: Nije me stid

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević nakon poraza protiv Italije s 2:0 u posljednjem kolu Lige nacija ističe da je u ovim trenucima najvažnije iznijeti analizu kompletnog ciklusa reprezentacije BiH, te da najveća žal ostaje poraz u play offu za Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Taj poraz nas je držao dugo i nije nam dao ići naprijed onoliko koliko smo mogli. Imali smo dvije utakmice koje smo odigrali dobro, protiv Poljske smo imali 15 dobrih minuta, a onda smo pali. Sad nismo mogli ništa protiv Italije, kazao je Bajević.

Naglasio je da se osjeća veoma krivim što na vrijeme nije zamijenio Saničanina, a koji se ozlijedio u 85. minuti susreta.

Nisam imao igrača na toj poziciji. On daje sve od sebe, igrao je sve utakmice, ne žali se i zaista mi ga je žao, istaknuo je.

Vjeruje da reprezentacija BiH za napredak mora promijeniti dosta toga, ali podvlači da su u ovom reprezentativnom ciklusu otvorena vrata nekim novim igračima.

Teško je bilo što reći u vrijeme pandemije koronavirusa. Ne znaš na koga možeš računati, tko može igrati, putovati, a tko ne. Čekaš da se igrači skupe po mjesec dana. Ako se to nastavi, svi napori su uzaludni. Reprezentacija BiH ima igrače, treba naći izbornika koji od njih može napraviti kvalitetnu ekipu. Mijenja se i predsjedništvo Saveza, nakon čega treba postaviti jasne ciljeve. Bez toga nema ništa, podvukao je Bajević.

Dodao je da ga nije stid što je epizodu na kormilu reprezentacije BiH okončao bez pobjede.

Nije me stid, ponosan sam što sam surađivao s ovim igračima. Svi skupa smo pokušali, nismo uspjeli. Ne trebate nikoga optuživati osim mene, ja sam kriv za neuspjehe, zaključio je Bajević

Susret protiv Italije bio je Bajevićev posljednji na klupi BiH, zbog čega se on zahvalio igračima i suradnicima na odnosu i ponašanju. Naglasio je da će sačekati sjednicu Nogometnog saveza BiH kada će znati nešto više o svom statusu.

Izbornik i direktor reprezentacije BiH fizički se sukobili prije utakmice s Italijom

(Fena)


Komentiraj: