Bago predstavio općinu Posušje na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu

U Zagrebu je jučer, 21. srpnja održana velika ulagačka i investicijska Međunarodna konferencija Zagreb Invest 2020. koja je u hotelu Westin okupila ključne predstavnike hrvatske industrije, institucija, financijskog, transportnog i logističkog sektora, kao i predstavnike europskih institucija te nadležnih tijela.

Tematski naglasak ovogodišnje konferencije stavljen je na predviđanja za oporavak svjetskog tržišta, EU sredstva za pokretanje gospodarstva, mogućnosti za financiranje ulagačkih projekata, pokretanje i poboljšanje transporta i logistike, kao i analizu postojeće svjetske i domaće ulagačke klime, primjere najboljih praksi, pregled iskustva i dojmova stranih ulagača te predstavljanje specifičnih interesa ulagača.

Ovaj skup je kroz niz predavanja, panela i analiza bitnih poslovnih sastanaka, kao i kroz individualne sastanke, omogućio neposredan kontakt tvrtki i investitora te uvid u trendove na svjetskom i domaćem tržištu.

Načelnik Posušja Branko Bago sudjelovao je kao govornik na panel raspravi, osvrnuvši se osobito na neophodnost europskih sredstava za investicije u vodno-komunalnu infrastrukturu pograničnih područja BiH – EU, poglavito za izgradnju posuškog kanalizacijskog sustava. No, također je iskoristio priliku kako bi pohvalio posuško gospodarstvo.

Naime, prema podacima za Županiju Zapadnohercegovačku najveći porast poslovnih prihoda u postotku, u 2019. godini u odnosu na 2018. imaju poslovni subjekti iz općine Posušje, čiji su se prihodi povećali za 13,6%. Također, pozitivan je i trend neto dobiti za 32% u odnosu na prethodnu godinu, a posuško gospodarstvo bilježi i porast izvoza, i to za 10,5%, navodi se u priopćenju.

 

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.