BACtrack Skyn: Uređaj koji će vam reći koliko ste pijani u realnom vremenu!

Odmah na početku najbolje je ponoviti staru narodnu koja glasi “ako piješ – ne vozi”, jer na taj način ćete najlakše i najjednostavnije izbjeći potencijalne probleme i neugodnosti.

Ali, ako ste ljubitelj tehnologije i u isto vrijeme i ljubitelj dobre kapljice, a pritom u realnom vremenu želite znati kolika vam je razina alkohola u krvi, onda je ovo ultimativno rješenje za vas.

Naravno, već postoje vrlo kvalitetni i poprilično jeftini ručni mjerači razine alkohola u krvi, vrlo slični onima koje koriste policijski službenici, no većina njih zahtijeva da “pušete” u njih, što nije nikakav problem, ali možda ne želite da baš svi znaju kako vas je “malo uzelo”, baš kao što ne želite da baš svi gledaju dok sami sebi mjerite razinu alkohola u krvi… Baš zato je BACtrack Skyn savršeno rješenje, piše Zimo.co.

Ovaj uređaj, naime, spada u kategoriju nosive tehnologije, može raditi samostalno, ali i u paru s Apple Watch pametnim satom. Ono što ga čini posebnim je način mjerenja alkohola u krvi, koji se obavlja u realnom vremenu takozvanom Transdermal Alcohol Content (TAC) metodom.

TAC metoda koristi vašu kožu kao izvor detekcije alkoholnih ili metanol molekula kako bi detektirala razinu vaše “pripitosti”. Da ne biste morali sami preračunavati molekule u razinu razumljivu vama (ali i policiji), BACtrack Skyn će to odraditi za vas i pokazati vam na kojoj ste razini i je li vam pametno, primjerice, sjesti za upravljač vašega vozila ili je pametnije pozvati taksi…

I sve to će biti odrađeno u realnom vremenu, a rezultati su više nego pouzdani, barem tako tvrde autori ovoga korisnoga gadgeta. BACtrack Skyn će na tržištu biti dostupan tijekom godine, a cijena još nije poznata.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: