Avanturistična regija: Svaki peti muškarac u Hrvatskoj i BiH nije otac ‘svoga’ djeteta

Testiranja genetskih uzoraka koja se provode u Bosni i Hercegovini trebala bi zabrinuti velik broj muškaraca u toj zemlji jer se pokazalo kako svaki peti među onima koji se takvim provjerama podvrgnu zapravo nije biološki otac djeteta kojemu je upisan kao roditelj u matičnim knjigama, prenio je u utorak Dnevni avaz.

Podaci Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu i Zavoda za sudsku medicinu u Banja Luci dokazuju kako je je razmjerno veliki broj slučajeva u kojima analiza DNK uzoraka potvrđuje sumnje muškaraca u očinstvo.

Tijekom 2016. u sarajevskom je institutu obrađeno 50 zahtjeva za DNK analizu, pri čemu je utvrđeno da svaki peti muškarac nije biološki otac djeteta.

U banjalučkom Zavodu za sudsku medicinu statistika pokazuje da svaka treća analiza govori da osoba koja ju je zatražila zapravo nije biološki otac svoga djeteta.

Nedavno je objavljeno kako u Hrvatskoj također svaki peti muškarac zapravo nije otac djetetu kojemu je službeno roditelj, a u Srbiji je to slučaj kod svakoga trećega muškarca koji se podvrgne provjerama očinstva, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • pa peti svaki od onih što su se podvrgli testu…znači već su dobrano sumnjali dok se na test odlučuju..mada gledam u susjeda u zgradi..prvi mali liči na bivšeg od ženu mu totalno, drugi mali i treća cura su ok vidi se da su njegovi..al prvi mali nije njegov 100 posto..al opet ako njemu ne smeta zašto bi meni…uzgred neka dice 🙂

  • Kod nas u zzh sudci su nepismeni i nekompetetni o temama DNK,nece ili su pod pritiskom da analogno u EU po zahtjevima za DNK u startu moraju na popis stavit ,oca,majku i djete.Tek nakon analize roditelja i djeteta moze se donjet zakljucak o bioloskom ocu,medutim nasi sudci su malogradanskih navika pa to rade preko kurca i najcesce nerade po zakonu nego kako im se svidi situacija,ko ima bolju vezu.Sramota

  • i ovaj članak je udari po obitelji ,da je što više razorenih obitelji.
    do sada kod nas razvrat nije poprimio takve razmjere i znači nije istina ovaj članak.
    nego je nekome u cilju razorit sve vrijedno a to je OBITELJ!

  • sotone novinarske !!! VIDISE DA STE KUPILI DIPLOME DOK SU VAM OVO GLAVNE TEME. VI STE GLAVNI KRIVCI ZA MNOGE GLUPOSTI KOJE SE ŠIRE U NARODU. IMATE BEZBROJ LIJEPIH I VESELIH TEMA DA DIŽETE MORAL OVOM NAPAĆENOM PUKU A NE OVAKO. GLUPOST !!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.