Avantura života: Širokobriježani i Gruđanin pobjednici “Red Bull Can You Make It”

Josip Mirko Kožul, Blago Jurčić i Ivan Bošnjak trojica su studenata iz Hercegovine koji su pobijedili na regionalnom natjecanju Red Bull Can You Make It?

Njihova ekipa pod nazivomNot Fast, Just Furious glasovima publike od ukupno čak 4.200 glasova, a za kvalifikaciju na ovo studentsko natjecanje cilj je bio napraviti što bolji i atraktivniji video. Ovaj trojac svoj video je snimio u Borku u Širokom Brijegu promovirajući na taj način i ljepote Hercegovine.

Na ideju smo došli vidjevši letke i taj izazov nas je odmah zainteresirao. Sama avantura koju tu možemo doživjeti bila nam je odmah primamljiva i odlučili smo okušati sreću te smo napravili video i odlučili se prijaviti, kazali su ranije za portal Jabuka.tv.

U rujnu će predstavljati BiH na natjecanju u Europi i to će biti jedna od najvećih avantura i njihovom životu.

Iza sebe ekipu Grandma’s legacy iz Banja Luke koji su osvojili 3.700 glasova u šest dana glasovanja.

Red Bull Can You Make It naziv je studentskog natjecanja diljem svijeta. Svaka ekipa ima po tri člana, a cilj joj je napraviti što bolji, atraktivniji i avanturistički video koji promovira Red Bull.

U Europu se ide na jednu od pet destinacija:

  • Kopenhagen
  • Amsterdam
  • Milano
  • Budimpešta ili
  • Barcelona.

Od destinacije na koju ih pošalju, ekipa ima sedam dana da dođe do Berlina, koristeći se samo RB limenkama. Novac, kartice i privatni mobitel članovi ne smiju imati kod sebe, samo službeni mobitel. Tijekom putovanja od sedam dana svaki dan u određenom gradu ekipa mora odraditi zadatak što ga zada Red Bull.

Jedino sredstvo plaćanja su limenke Red Bulla s kojima natjecatelji moraju platiti prijevoz, spavanje, hranu i piće. Među njima ima mjesta i za jedan tim iz BiH. Tijekom putovanja timovi dobivaju bodove na tri načina: kroz izazove na kontrolnim točkama, objave na društvenim mrežama i izazove s popisa avantura.

Ovo natjecanje posljednji put u Bosni i Hercegovini održano je 2016. godine kada je pobijedila ekipa iz Banjaluke.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.