Autoceste FBiH zaposlile 78 novih radnika iako je izgradnja autocesta u potpunosti stala

Autocesta

U proteklim godinama političke elite u BiH ambiciozno su najavile izgradnju velikog broja kilometara autoputa, međutim, to ni izbliza nije postignuto.

Izgradnja autoputa potpuno je stala i pravda se nedostatkom financijskih odnosno kreditnih sredstava, no to nije spriječilo Autoceste FBiH da zaposli čak 78 novih službenika.

Ova informacija potvrđena je za Fokus.ba u ovom poduzeću iz kojeg su naveli da je tijekom siječnja 2015. godine bilo 321 zaposlen, dok je zaključno s rujnom 2017. godine zaposleno 399 radnika.

Shodno rastu broja uposlenih rasla su iz izdvajanja za plaće. Tako su ukupno ostvareni troškovi plaća, naknada i ostalih primanja zaposlenih u 2015. godini iznosili 10,8 milijuna KM, a godinu kasnije 11,5 milijuna KM.

U istom razdoblju zabilježen je pad ukupnih prihoda za skoro tri milijuna KM.

Realizacija plana za ovu godinu je na iznimno niskoj razini zaključno s rujnom i iznosi svega 21 posto.

“U tijeku su aktivnosti na izradi rebalansa Plana poslovanja za 2017. godinu zbog male realizacije planiranih investicija što je direktna posljedica nerealizacije međunarodnih kreditnih sporazuma, čija je efikasnost uvjetovana povećanjem akcize na gorivo”, naveli su za Fokus.ba iz poduzeća Autoceste FBiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.