Autoceste FBiH: Radovi na poddionici Vranduk – Ponirak nisu i neće biti obustavljeni

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH objavilo je reagiranje na informaciju koju je objavila državna televizija BHRT, a koju je prenio i portal Jabuka.tv, u kojoj se navodi da izvođači prijete obustavom radova na izgradnji poddionice Koridora Vc Vranduk – Ponirak zbog neizvršavanja obaveza.

To je apsolutna neistina i teška dezinformacija da će radovi na poddionici Vranduk-Ponirak biti obustavljeni, navode iz JP Autoceste FBiH te dodaju da ovo javno poduzeće uredno izmiruje svoje obaveze i to iz vlastitih sredstava, a ne kredita koji su osigurani kod banke za financiranje poddionice Vranduk – Ponirak.

Razlog tome je što administrativna procedura da bi sredstva bila operativna još uvijek nije okončana.

Naime ratifikacija ugovora o zajmu s OPEC Fondom za međunarodni razvoj (OFID) za financiranje izgradnje poddionice Vranduk – Ponirak je potpisana tek u ožujku 2020., a 1. lipnja 2020. potpisan je podugovor o zajmu između Federacije BiH i JP Autoceste FBiH čime je ispunjen dio uvjeta da bi kredit bio efektivan. U sljedećem razdoblju se očekuje ispunjenje svih uvjeta za efektivnost kredita.

U međuvremenu, napominjemo još jednom, JP Autoceste FBiH izmiruju sve obaveze prema izvođaču iz vlastitih sredstava, stoji u reagiranju JP Autoceste FBiH.

Hering i tvrtke iz Azerbajdžana prijete obustavom radova na dionici koridora 5C

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.