Auto Klub Hercegovina domaćin odlučujuće utrke Prvenstva

Auto Klub Hercegovina iz Mostara na čelu s Krešimirom Šimićem već dugi niz godina organizira utrke ubrzanja na sada vec poznatoj mostarskoj pisti između Blagaja i Kosora.

Kao stalna stanica i utemeljitelj Prvenstva BiH i kupa regije u utrkama ubrzanja na 402 metra i ove godine čast da zatvori sezonu i bude domaćin odlučujuće utrke prvenstva pripala je Auto Klubu Hercegovina.

28. i 29. rujna mostarsku pistu pohodit će ne samo najbrži automobili iz Bosne i Hercegovine već i mnogi natjecatelji iz Hrvatske i Srbije jer se utrka boduje i za Prvenstvo Hrvatske i Šampionat Srbije. Sva nacionalna prvenstva na programu su prvog dana natjecanja, 28. rujna.

U nedjelju, 29.09. pak ce se voziti KUP regije (HR,SRB,BiH) gdje će se svi i domaći i strani natjecatelji boriti u zajedničkom Kupu koji se vozi kao najjače natjecanje već četvrtu sezonu!

Pored PRO klasa koje se boduju (prednji pogon, stražnji pogon, pogon na sve kotače i posebna dizel klasa) oba dana na mostarskoj pisti vozit će se još dva natjecanja.

Jedno je Moto Kup BiH u kojem će se naći najbrži motoristi na 402 metra, a drugo je već poznato amatersko Street Race natjecanje sa sekundinim klasama gdje se vozači natječu za dnevnu novčanu nagradu.

Treba napomenuti da u nedjelju, 29. rujna i ljubitelji prerađenih automobila i glasne glazbe imaju svoj event, uz natjecanje i izložbu odmah pored staze.

Organizator se potrudio da posjetiteljima boravak učini sto ugodnijim, pa će pored već poznatog sadržaja ovaj put prostor manifestacije krasiti i tribine za otprilike 350 osoba i posebni dio za druženje s vozačima.

Očekuje se da kao i svake godine na posljednjoj utrci sezone svi natjecatelji pokusaju izvući maksimum iz svojih automobila prije zimske pauze, pa i to daje posebnu draž!

Bodovne ljestvice nakon do sada šest odrzanih utrka pokazuju ujednačeno stanje u skoro svim klasama pa je ova finalna utrka zaista i odlučujuća za cijelu sezonu, tako da ni napetosti u sportskom smislu neće nedostajati.

Mostar ima dugu tradiciju organizacije utrka ubrzanja, a iz Auto Kluba Hercegovina poručuju da će se ovoga puta potruditi da nadmaše sve dosadašnje organizacije i postave ljestvicu jos više na zadovoljstvo svih prisutnih.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.