Austrijska vlada će srušiti rodnu kuću Adolfa Hitlera?

Austrijska vlada objavila je kako planira srušiti rodnu kuću Adolfa Hitlera te izgradnju novoga objekta na istom mjestu kako bi se obrisao svaki spomen na rodnu kuću nacističkoga diktatora.

Ministar unutrašnjih poslova Wolfgang Sabotka kazao je da će arhitektonski radovi i renoviranje spriječiti prepoznavanje i bilo kakvu vrstu simbolike rodne kuće Hitlera.

Glasnogovornik ministarstva Karl-Heinz Grundboeck dodao je da će kuća u gradu Braunau u potpunosti biti zamijenjena novim građevinskim strukturama kako bi se spriječilo da ona postane mjesto hodočašća neonacista, kako prenosi U.S. News.

Glasnogovornik je također rekao da se vlada dogovorila o zakonu kojim će oduzeti vlasništvo nad kućom vlasnici, lokalnoj umirovljenici koja je odbija prodati državi. Taj prijedlog zakona sada će ići na glasanje u parlament.

Ako zakon prođe u parlamentu, vlasnica nema pravo žaliti se na odluku ili pregovarati o odšteti koja će biti na razini iznosa koji se plaća vlasnicima nekretnina koji su morali napustiti svoje domove zbog izgradnje željeznice, rekao je glasnogovornik ministarstva, prenosi Fena.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Austrija ruši kuću nacional-socijalističkog diktatora, a Hrvatska svim silama čuva najljepši trg u Glavnom gradu partizansko-komunističkog diktatora. Aferim!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.