Austrijanci ulažu u Knin: Neto plaća radnicima i do 1.000 eura

Austrijska kompanija PicoPack Group, proizvođač i distributer industrijske ambalaže, u završnici je dogovora za svoj novi projekt koji su odlučili realizirati u Hrvatskoj.

S ciljem opskrbe kupaca iz Europe i Ruske Federacije, za ulaganje u proizvodne kapacitete na oko 18.000 kvadratnih metara, investitor je nakon analize više lokacija i uvjeta poslovanja odabrao Grad Knin, u čijoj bi Poduzetničkoj zoni Preparandija, nakon završetka rekonstrukcije objekta bivše tvornice Kninjanka, ušli u zakup novih hala za pokretanje proizvodnje.

Kninska tvornica mogla bi biti jedna od najvećih u Europi, a Grad Knin mogao bi postati europski brend za jumbo vreće od polipropilena, s primjenom od poljoprivrede do cementne, petrokemijske i prehrambeno-prerađivačke industrije, uključujući protupoplavne vreće, piše portal Poslovni.hr.

Radi se o vrlo traženim proizvodima koji se u Hrvatsku uvoze, dok je globalno tržište gladno i na isporuke se čeka i po 60 dana.

Motiviranje radnika

Proizvodnju u Indiji organiziranu prije 16 godina Austrijanci sad preusmjeravaju samo prema afričkom, australskom i američkom tržištu, ali model kako rade preslikat će na kninsku tvornicu.

Uz radnike u pogonu dodatno će imati veći broj njih na edukaciji u sklopu njihove male škole, kako bi uvijek imali dovoljno radnika.

Motivirat će ih, kaže, neto plaćama i do 1.000 eura, ali i raspodjelom oko 20 posto profita radnicima svakih 6 mjeseci, što je nezabilježen pozitivan primjer u novijoj poduzetničkoj praksi.

Nositelj projekta je novoosnovano društvo Velebit ambalaža u kojem će austrijska kompanija imati 51 posto udjela te poduzetnik Goran Jerković 49 posto, navodi Poslovni.hr.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Eto oće nam pomoć ova država zbog koji ni Dan danas nemamo svoju državu. Najveći neprijatelj Hrvata kroz Povijest a i Dan danas. Ja sam pročitao samo naslov, nemam želuca čitati tekst. Al mislim da će oni puno više novca izvlačiti ili će neke otrove tu odlagati. Austrija i madjarska su nam veći neprijatelj od Srba. Žalosno je samo što se mi glupi Bosanci i Hercegovci ne okrenemo jedni drugima i zajdničkim iskoristio ovu priliku kad fali radne snage ovim robovlasnicima da im stanemo na rep i podignemo Standard i rješavamo naše ekonomske Probleme a da se kanemo nacionalizam i prljave prošlosti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.