Australski tinejdžer hakirao Apple jer je sanjao da će tamo raditi

Australski tinejdžer iz Melbournea morao se suočiti s teškim optužbama na sudu jer je u više navrata hakirao Appleove servere.

Njegov odvjetnik kaže da je to napravio “jer voli Apple” i jer je sanjao da će jednog dana tamo raditi. Nije sigurno kakva vrsta ljubavi je između dotične osobe i Applea, no teško da će nakon ovoga tamo za njega biti mjesta.

Razlog više zašto neće raditi u Apple je i krađa oko 90 gigabajta podataka s Appleovih servera, odnosno krađa “sigurnih” podataka o korisnicima, iako i dalje nije jasno kojim putem je došao do tih servera i kako je uspio uopće uči na njihovu mrežu.

Pretpostavlja se da je razvio nekoliko backdoorova, odnosno načina kako doći do servera, a da ga Appleovi sigurnosni mehanizmi ne detektiraju. Policija je na njegovom računalu, u folderu koji se zvao “Hacky hack hack” našla nekoliko uputa u kojima si je pisao natuknice na što mora paziti i kako zaobići neke sigurnosne mehanizme.

Australska policija zaplijenila je 2 laptopa, pametni telefon i vanjski hard disk koji su trenutačno na analizi, jer se ne zna koji softver je koristio da bi ušao na Appleove mreže. Da, ušao je određenim zaobilaznim putem, no Apple želi znati kako jer ipak su prva kompanija koja vrijedi 1.000 milijardi dolara.

Teenager je proglašen krivim i idući mjesec će krenuti služiti zatvorsku kaznu. Apple se po ovom pitanju još nije službeno oglasio, piše PCChip.hr.

Što se Applea tiče, ovo nije prvo takvo hakiranje i  već su ranije imali problema s hakerima, poput masovnog hakiranja iCloud računa poznatih osoba.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.