Audicija 4 gostuje u Sarajevu i Zenici

Ljubitelji dobrog humora u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru 26. travnja moći će uživati u ‘Audiciji 4’, čiji je autor Željko Ninčić napravio spoj starog i novog.

Naime, osim starih likova (Ćutuk i Veseli) i nezaboravnih skečeva, predstavit će se i novi likovi poput Crnogorca Vuka Medojevića zvanog Lisica, Radojka Janše (Srbijanka iz Babušnice udata u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegovića (tek izašla iz zatvora) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevska čaršije,koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.

“Zašto je Veseli (izbjeglica iz Bosne) pobjegao ne samo iz Kanade, već i iz Londona – Engleske? Što mu se dogodilo sa oba uha? Crnogorac, Vuk Medojević – Lisica pušta brkove da bi ličio na majku, a što pušta da bi ličio na oca? Zašto Marinko Ćutuk ne nosi više majicu na kojoj je Stari most, već majicu na kojoj je Haški tribunal? A, koji lik sada nosi umjesto Tita? Kako je Asfaltina dobila ime i pri tome još imala sreće? Radojka Janša radi kao animir dama u sexy baru. Kako animira Srbe, a kako Hrvate i Bošnjake?”

To su neka od pitanja na koje gladatelji i ljubitelji Audicije mogu dobiti odgovor ako budu u sarajevskom BKC-u u petak, 26. travnja u 20 sati ili dan poslije u BNP-u Zenica u 19:30 sati.

Glumačku postavu pored autora Željka Ninčića čine Aleksandar Krstajić, Stanko Bogojević i Vladimir Balašćak, navode organizatori.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.