Asteroid velik kao Burj Khalifa projurit će u petak blizu Zemlje

Asteroidi često jure kroz naše svemirsko susjedstvo i one opasne imamo stalno na oku, a u petak će kraj Zemlje projuriti stijena koja je velika kao najveća zgrada na svijetu.

Asteroid 1998 HL1 proći će nam nam astronomski prilično blizu, ali opet na dovoljno sigurnih 6,2 milijuna kilometara.

Moći će se vidjeti i na nekim amaterskim teleskopima, ali sve će uživo pratiti Virtual Telescope Project pa ćete ga moći gledati na svojim ekranima. Radi se o stijeni kojoj je veličina između 440 i 990 metara.

Ova svemirska stijena spada među potencijalno opasne zbog potencijala da nam se ipak približe na opasno malu udaljenost. Sljedeći put bit će nam blizu tek 2051. godine, a i tada se ne očekuje da će predstavljati prijetnju, piše 24sata.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

  • A naslova živa ti klaka..Pa stvarno si debil… .bote i taj burj a bome i khalifa..E.svasta i ovaj se portal poceo prosipat bez veze.

    • Jedini debil ovdje si ti, Burj Khalifa je najvisa zgrada na svijetu, adekvatna je usporedba ako su usporedive velicine, a ocito jesu, vjerujem da su kopirali clanak i preveli, a ne sami ga napisali. To sto se ti ospes kad netko spomene bilo sta iz arapskog svijeta iz svojih katolibanskih razloga je tvoj problem PAJDO

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.