“Asovi”: Fotografije međugorskog dvojca na izložbi u Mostaru

Galerija “Aluminij” ugostit će u četvrtak 13. prosinca izložbu “Asovi” profesionalne sportske fotografkinje Gordane Dane Anders, na kojoj će biti prikazano tridesetak foto-portreta teniskih zvijezda Marina Čilića i Ivana Dodiga, u nekim od najbitnijih i najdinamičnijih trenutaka njihovih karijera.

Ovo je, zbilja, neobična priča u našemu radu, a ne dvojim kako će izazvati veliku pozornost, napose u svjetlu novoga pobjedničkoga sjaja ovoga međugorskog dvojca, kazao je direktor Aluminijevih korporativnih komunikacija Darko Juka, navodeći kako su fotografije nastale na turnirima u Parizu (Roland Garros), Londonu (Wimbledon), Hamburgu (German Open), Halleu (Gerry Weber), Zagrebu (Zagreb Indoors) i Umagu (Vegeta Croatia Open).

Sportska novinarka Tanja Vučić zapisala je kako je Čilićev i Dodigov put prema vrhu teniskoga svijeta “satkan gorljivom željom za uspjehom i hercegovačkim prkosom koji je odolijevao i najtežim kušnjama”.

Fotografije Dane Anders pršte emocionalnim nabojem i na najbolji nam način prenose i dočaravaju ozračja, strepnje, očekivanja i onaj vrhunski osjećaj postignuća najvećih uspjeha s ovih velikih natjecanja. Izložbom u Mostaru, u Galeriji “Aluminij”, Daninu priču povezujemo s podnebljem u kojemu su dvojica međugorskih tenisača napravili prve teniske korake, ističe Vučić.

Otvaranje izložbe bit će upriličeno u 19 sati, a ostat će otvorena do 11. siječnja sljedeće godine.

Dana Anders rođena je u Zadru 1950. godine. U novinarstvu je od 1968., a sportskom se fotografijom bavi od 1979. godine. Godinama prati najveće teniske turnire te objavljuje u više uglednih tiskovina i značajnih športskih publikacija. Imala je niz samostalnih i skupnih izložbi i dobitnica je više nagrada i priznanja. Članica je Njemačkoga novinarskog društva (DJV) i Zbora fotoreportera Hrvatske.

Tijekom Domovinskoga rata i poslije njega vodila je humanitarnu organizaciju “Pomoć djeci u ratu” (Hilfe für Kinder im Krig), za što su joj dodijeljene: Povelja predsjednika Republike Hrvatske i Medalja za zasluge za narod Republike Njemačke, priopćeno je iz Galerije “Aluminij”.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.