Arteta ljut zbog Uefine odluke o Dinamu – Jabuka.tv

Arteta ljut zbog Uefine odluke o Dinamu

Mikel Arteta, menadžer Arsenala, istaknuo je da je jako ljut zbog Uefine odluke o zamjeni domaćinstava utakmica osmine finala Europa lige između Dinama i Tottenhama.

Premda je ždrijeb odlučio drugačije, Uefa je potvrdila da će Tottenham biti domaćin prve, a Dinamo druge utakmice. Zato što prema Uefinim pravilima dva kluba iz istog grada ne mogu istog dana igrati domaće utakmice u eurokupovima zbog sigurnosnih problema i većeg broja navijača u tom gradu.

Tako Arsenal u prvoj utakmicu osmine finala Europa lige ostaje, kao što je ždrijeb odlučio, gost kod Olympiacosa. Tottenham pak dekretom postaje domaćin prve utakmice s Dinamom 11. ožujka, čime se poništila odluka ždrijeba

Arsenalov trener to smatra nepravdom pred njegovu utakmicu s Tottenhamom, derbi Sjevernog Londona u Premiershipu, koji se igra 14. ožujka, tri dana nakon prvih utakmica osmine finala EL-a. Zato što je pravilo da dva kluba iz istog grada ne smiju istog dana biti domaćini doneseno zbog navijača, kojih zbog koronavirusa ionako nema na utakmicama.

Artetu najviše smeta što će Tottenham tri dana nakon što u Londonu odigra s Dinamom, u istom gradu igrati s Arsenalom, koji će pak u isto vrijeme do Pireja i natrag putovati gotovo 5.000 kilometara, prenosi Index.

Želimo imati jednak tretman kao i naš suparnik Tottenham, a ovime smo dovedeni u podređen položaj. Ljuti smo zbog toga i tu ljutnju možemo i moramo iskazati, ali odluka s kojom se ne slažemo je već donesena i neće se promijeniti.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • E moj Arteta ,Tottenham je klub zidova i zidara a njihovi su svi Nizozemci Turci ,ISIL ,Amerika sve je njihovo na zemlji ,izuzev dragog Boga koji je naš ,vaš ,i svih

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.