Arapi Rostovo pretvaraju u gradilište – Jabuka.tv

Arapi Rostovo pretvaraju u gradilište

Na području Gornjevrbaske regije sve se češće mogu čuti informacije da će uskoro Rostovo biti jedno od najvećih gradilišta na ovom prostoru. Naime, od prisutnih stanovnika na ovom, jednom od najatraktivnijih izletišta, mogu se čuti informacije da su se pojavili predstavnici iz pojedinih arapskih zemalja koji su već kupili ili rezervirali određene parcele za izgradnju određenih objekata ili sportskih terena.

”Nisu samo Arapi zainteresirani za kupovini zemlje na ovom prostoru. Oni su zakupili ogromne parcele. Žele praviti hotele i sportske terene. Raspolažemo sa informacijama da žele još kupovati zemlje. Očekuje se uskoro da otpočnu radovi u oblasti infrastrukture, a na proljeće vjerujemo da će biti završeno dosta objekata. Naši povratnici koji privremeno borave u inozemstvu završavaju jedan hotel površine oko 4.000 m2. To će u značajnoj mjeri povećati atraktivnost ovog kraja. Iz Krajine naši prijatelji već su zakupili nekoliko parcela za vikendice. Raspolažemo informacijama da će se ovdje otvarati nova radna mjesta, kako u građevinarstvu, tako i u ugostiteljstvu i turizmu, kaže Salih Herceg iz Novog Travnika, koji nadzire radove na izgradnji hotela na Rostovu, prenosi Bug.ba.

Rostovo od Bugojna udaljeno 12 km. U dosadašnjoj ponudi bio je motel koji je sagrađen 1983. godine, a prije par godina je inoviran i prilagođen novim uvjetima. Prošle godine bilo je snijega u većim količinama, tako da su skijaški tereni bili u dobroj mjeri korišteni. Na ovom prostoru skijaški tereni mogu se koristiti sa 10 cm snijega. Inače Rostovo se nalazi na nadmorskoj visini od 1.000 m. Osim za skijanje, tereni su prikladni za sanjkanje, hodanje na skijama, zimske rekreativne aktivnosti, kao i druge atraktivne rekreativne i sportsko natjecateljske aktivnosti, koje su vrlo popularne u oblasti turizma. Tereni Rostova imaju odlične uvjete za pripreme sportaša: nogometaša, košarkaša, rukometaša…, ali u isto vrijeme i produžiti boravak turista na ovom prostoru.

Upućeniji u ovo izletište s razlogom ističu i predlažu općinskim strukturama vlasti da se prati i usklađuje izgradnja objekata na Rostovu prema utvrđenom urbanističkom planu, kako bi ovaj centar u doglednoj budućnosti bio još atraktivniji i pozitivan ponos Bugojna i ove okoline, prenosi bug.ba.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.