Arapi nastavljaju graditi po BiH, ne štede novac, traže izoliranost

Arapi ne odustaju od nekretnina u Bosni i Herecegovini. U općini Ilijaš, za godinu dana iznikla su dva arapska naselja. Nekada većinski srpsko selo Popovići postalo je poznato po elitnom kompleksu, ali i po tome što u njega mogu ući samo Kuvajćani, javlja ATV.

Novo arapsko naselje u selu Popovići nisu uspjeli snimiti, jer investitor tog projekta nije dao dozvolu. S okolnih brda nazire se naselje od oko pedesetak vila.

Glavni investitori su bh. tvrtke. Pred kamere, za sada, ne žele. Najavljuju da će objektivi uskoro moći sve snimiti i to na spektakulatnom otvaranju. Mještani, čije su kuće udaljene svega nekoliko kilometara, jedni su od rijetkih koji su imali privilegiju posjetiti susjede Arape. “Jeste li išli u ovo naselje?

– Jesam, gledao sam, fino urađeno, pustili su, sve smo pregledali, nitko nam ništa nije rekao”, rekao je mještanin sela Popovići Adem Ćosić. Mještanka sela Popovići Sabina Šuvalija kaže kako ih povremeno sreće, da se pozdravljaju s njima… Dolazak Arapa, starosjediocima se baš i ne sviđa.

Ipak, oni mlađi, koji su bez posla, s novim susjedima napravili su biznis. Student Edin Smajić vozi ih po BiH i zarađuje i po stotinu eura dnevno. Najčešće ture su mu od Ilijaša do Mostara.

Arapi, kaže, imaju dva uvjeta – klimatiziran automobil i poznavanje engleskog jezika. S vozačem priča samo glava obitelji.

“Važno je da ih odvezete na neko izletište gdje ima vode i prirode. Do žena njihovih, apsolutno nikako ne možete doći, one su pokrivene, ne možete im vidjeti ni lice, ni ništa, ali muškarci su dosta otvoreni, hoće puno komunikacije, što ima, što nema, koliko se što kreće”, rekao je Edin Smajić. Oni koji ih češće viđaju, kažu da su to susjedi na mjesec ili dva.

Tu su ljeti, a ostatak godine kuće su im, uglavnom, prazne. A, nekretnina ima na svakom koraku. Prodaju se nove kuće, poslovni objekti, ali i ruševine. Za sve to, Arapi ne štede novac, ali im je najvažnije da su im imanja izolirana.

Baš ta izoliranost kod susjeda izaziva sumnjičavost da se, ipak, ne radi samo o turistima koji papreno plaćaju svjež zrak, zelenilo i vodu, već da tu ima i političke pozadine koja je u BiH još pod velom tajne.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Kako mogu kupovati Arapi zemlju kada propisi,zakon u BiH-ni to ne dozvoljava.Gospodine min.sigurnosti istraži to i izađi u javnost sa rezultatima istrage..Prave se fiktivni kupoprodajni ugovori,lažni,neregularni u notara,sa neka dva svjedoka lažna…To je kriminal i kršenje zakona.Očekujemo da mjerodavne institucije na čelu ministarstva sigurnosti djeluju odmah..Ili se u to ne smije dirati radi podrške koju pojedinci imaju od moćnog političkog vrha bošnjačkih partija i pojedinaca.Ptice na grani znaju o ovom kriminalu,protiv zakonitim radnjama i svi šute,nitko ništa ne poduzima…Slika i struktura stanovništva u Federaciji se drastično mjenja…Ali opet bošnjaci ugroženi od hrvata a ne obrnuto..Što je politika i mediji..,,Aferim,,bošnjaci kad znadete tako voditi politiku i tlačiti druge..Dok hrvatski političari,,klaounovi,,šute,mule i prave se tupavi da ništa ne znaju i ne vide..NJima je bit da desetak vječnih političara zasjedne na udobne pozicije,član presj.zastupnici u dom.Naroda,Parlamentu i vladi Federacije koja sve radi na štetu hrv,naroda ali oni tu sjede radi privilegijai dobrih plaća.-Tu se završavaju svi nacionalni interesi hrv.naroda..Sve ostalo je magla,bacanje prašine u oči biračima i demagogija—Teško nama hrvatima ako su ovo strateški interesi hrv.naroda.Riješiti 30 političara,i oni da mogu svaki riješiti svojih 50-100 obitelji,kumova,zetova,bađžanaka itd…

  • Državljanstvo BiH-ne Arapi,Sirijci,Turci nemaju ali to lažiraju kod notara,sa nekakvim izjavama dva svjedoka,pojedinci,agencije za nekretnine kupuju za njih zemlju,imanja od hrvata i srba…Jedan ozbiljan i veliki politički projekt Arapskih zemalja,Turske u saradnji sa bošnjačkim vrhom,koji funkcionira jako dobro iako je sve protiv zakonito…Tužilaštvo,min.Sigurnosti,Sipa moraju tu reagirati,istražiti ove kriminalne radnje.Nešto se bilo počelo raditi,međutim moćni bošnjački lobi,politika to ušutkaju,zaustave tko i druge stvari u BiH-ni,primjer ubistvo Joze Leutara,Ugljena,Delalića,den.Šantića itd…Međunarodni prestavnici šute,prave se da ne vide ništa,a struktura stanovništva u Federaciji se drastično mjenja.Hrvati sele,odlaze,Arapi dolaze..Na kraju bošnjaci ugroženi,hrvati zločinci,fašisti itd..Arapski kapital,moć medija čuda čine..Žrtva posta agresor a agresor žrtva…Žalosno i tužno…

  • Arapi uskoro dobivaju svoj entitet u BiH. Pa da vidimo tko će biti protiv. Mesić i Juratovic sigurno neće, jer su dobro sponzorirani od istih. Kako je samo prozirno da neki znaju, kako Hrvatima nije dobro ono što oni misle, znaju i osjećaju da im je dobro, nego je dobro, samo ono što im plaćenici kažu da je dobro. Kako se samo otkrivaju, jer svaki put kad imamo neki prijedlog za dobro BiH i Hrvate u BiH, jave se isti,,, i slijedi poznata priča.!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.