“Aranea”: Josip Mijić predstavlja radove u Čitluku

Aranea

U subotu 6. siječnja 2018. godine u Galeriji Klub Matice hrvatske u Čitluku održat će se otvorenje izložbe akademskoga slikara Josipa Mijića, dr. art.

Početak svečanosti otvaranja izložbe radova iz ciklusa “Aranea” zakazan je za 19 sati.

Povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavar u predgovoru izložbi istaknuo je da Mijić u ovom ciklusu analizira odnos čovjeka prema prirodi i prema svemiru.

Jednostavnim izražajnim sredstvima Mijić uspijeva secirati i promatrati odnos čovjeka i svemira, promatrati čovjeka kao svemir utopljen u prirodu. Svojim minimalizmom i slojevitošću u obrađivanju umjetničkog problema pokazuje da je spajanje monumentalnosti i minucioznosti moguće. Upravo taj likovni oksimoron čini ova djela još snažnijima i vodi nas do Kubrickovog monolita potičući evoluciju emocija prema prirodnome, ljudskome, napisao je Ćavar u predgovoru.

Neposredno nakon svečanoga otvaranja ove izložbe, u Hotelu Brotnjo bit će održano predstavljanje troknjižja fra Vendelina Karačića. Predstavljanje djela “Glasnik dobrote Gospodnje”, “Iz vječnosti kaplje vrijeme” i “Kalež koji vrišti” zakazano je za 19.45 sati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.