Appleove sljedeće slušalice neće imati ”lijevu” i ”desnu”

Nekoliko neovisnih leakera i portala proteklih je dana objavilo niz informacija o navodnom novom dodatku Appleovom asortimanu bežičnih slušalica, inače jednog od najpopularnijih Appleovih proizvoda ikada. Nakon AirPodsa i AirPodsa Pro, na tržište bi ove jeseni mogao stići novi model, AirPods Studio.

Ovoga puta ne bi bila riječ o in-ear bežičnim slušalicama TWS tipa, već o nešto većim, over-ear bežičnim slušalicama izglednom sličnijima Beats liniji.

Karakteristikama bi se trebale približiti konkurentima višeg ranga, imale bi aktivnu noise cancelling tehnologiju, a cijenom bi bile nešto skuplje od dosadašnjih AirPodsa. Ako je vjerovati Jonu Prosseru, AirPods Studio koštat će u SAD-u 349 dolara.

Osim aktivnog poništavanja buke i tzv. transparentnog načina rada koji dio zvukova iz okoline ipak propušta do ušiju korisnika, ove bi se slušalice trebale isticati jednim zanimljivim detaljem. Naime, imale bi ugrađen sustav za detekciju glave i vrata, odnosno (kao i postojeći AirPods modeli), znale bi kada su smještene na ušima korisnika, piše Bug.hr.

Dodatno, mogle bi prepoznati i kako ih je tko stavio na glavu, pa bi se uloge lijeve i desne slušalice automatski dodjeljivale. Drugim riječima, slušalice AirPods Studio mogli biste na glavu staviti kako god vam dođu pod ruku, bez da okrenete stereo zvučnu sliku koju vam one pružaju.

Na temelju informacija koje su neslužbenim kanalima (i kroz beta verzije iOS-a) dospjele u javnost nastao je i render ovih slušalica vidljiv na naslovnoj fotografiji.

Apple želi smanjiti ovisnost o Kini za proizvodnju iPhonea

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.