Appleov novi Mac Pro ipak ne može zamijeniti ribež za sir

Kada je, početkom mjeseca, Apple predstavio novi Mac Pro, mnogi su internetski komentatori odmah krenuli sa šalama na račun njegovog izgleda.

Ismijavali su dizajn prednje maske nove radne stanice koja je izrađena kako bi se unutrašnjost bolje hladila, a smatraju da izgleda kao ribež za sir.

Trenutačno na Appleovim stranicama stoji da će se Mac Pro moći kupiti tek ove jeseni. Nekima je očito to predugo vrijeme za čekanje, a na “goruće pitanje” o izvedivosti ribanja sira na prednjoj stranici kućišta ovog računala treba odgovoriti što prije.

Posla se uhvatio Winston Moy, maker, avanturist, i entuzijast koji na raspolaganju ima nekoliko CNC strojeva s kojima se često “igra”, a rezultate svojih eksperimenata objavljuje u obliku videa na YouTubeu. Uvidjevši potrebu da se na Macu pokuša preko rižota naribati malo Pecorina Romana, odmah se bacio na posao.

U tri je dimenzije izmodelirao dio prednje stranice Maca Pro, velik otprilike kao ručni ribež, te isti CNC-om izglodao iz komada aluminija. Sve je završno obradio pjeskarenjem i anodiziranjem, nabavio nešto tvrdog sira i razočarao se, piše Bug.hr.

Replika Maca Pro nije mu, vidjet ćete u videu, dala sjajne rezultate, pa joj je ubrzo pronašao novu svrhu. Da ne spoilamo dalje, 7-minutni video svakako je vrijedan gledanja svakome tko se razumije u računala, 3D modeliranje, CNC obradu, ili možda samo u sir. U svakom slučaju, zanimljivo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.