Apple planira revolucionarni iPhone serije 17

Apple planira značajno promijeniti dizajn iPhonea predstavljanjem ultra-tankog modela s kodnim nazivom D23.

Očekuje se da će biti pušten u prodaju u rujnu 2025. godine zajedno sa serijom iPhone 17. Glasine govore da će D23 predstavljati prekretnicu, možda čak i na razini skoka koji smo vidjeli kod iPhone X.

Taj model uveo je FaceID prepoznavanja lica i ekran koji pokriva cijelu prednju stranu. Cijena bi mogla premašiti čak i trenutni iPhone Pro Max, najskuplji Appleov model, s početnom cijenom od 1.200 dolara.

Procesor nove generacije

Glasine sugeriraju da bi D23 mogao imati aluminijsko kućište, manji izrez za prednju kameru i premješteni sustav stražnjih kamera u odnosu na trenutne iPhone modele. Telefon će pogoniti Appleov procesor najnovije generacije, serije A19, i mogao bi imati poboljšanu prednju kameru za video pozive i selfije, piše Bug.hr.

iOS aplikacije od sada možete preuzimati i s web stranice proizvođača

Konzultant Ross Young, specijaliziran za industriju ekrana, na X-u je objavio da će ovaj model imati zaslon od 6,55 inča, što bi ga činilo nešto manjim od iPhonea Pro Max. To je negdje između 6,12-inčnog zaslona standardnog iPhonea i 6,69-inčnog zaslona iPhonea Pro Max. Stražnje kamere mogle bi se premjestiti iz gornjeg lijevog kuta stražnje strane telefona u gornji središnji dio.

Pobuditi interes

Ovi detalji o novom, tanjem iPhoneu prvi su put spomenuti u prošlotjednom istraživanju Jeffa Pua, analitičara investicijske banke Haitong Securities iz Hong Konga. Analitičar vjeruje da je ovaj novi telefon dio šire strategije Applea da se potakne interes potrošača nakon što je prodaja iPhonea zabilježila pad od 11 postotaka u prvom kvartalu 2024. godine.

Kao dodatni korak u suzbijanju pada prodaje, Apple planira obustaviti proizvodnju iPhone Plus modela u 2025. godini. Ovaj model s većim ekranom nije zadovoljio očekivanja u prodaji.

Četiri nova modela

Konkurencija na tržištu pametnih telefona postaje sve žešća, a Apple se suočava sa sve većim pritiskom da se ponovno nametne kao inovator. Očekuje se da će se modeli iPhone 16, koji stižu kasnije ove godine, fokusirati na softver i umjetnu inteligenciju, ali će uglavnom zadržati isti dizajn kao i prethodni modeli.

Očekuje li nas velika promjena na iPhoneu?

Nedostatak inovacija u dizajnu je predmet kritika za Apple, čak se Eve Jobs, kćerka pokojnog suosnivača Applea Stevea Jobsa, našalila na Instagramu na račun iPhone 14 jer je bio skoro identičan dizajnu iPhone 13. Glasine o ultra-tanakom iPhoneu D23 mogle bi biti Appleov odgovor na ove kritike i njegov pokušaj da se vrati na sam vrh tržišta, što je postigao s iPhoneom X, piše Bug.hr.

Oni ”dobro obavješteni izvori” koji su upoznati s planovima Applea za iPhone za sljedeće dvije godine kažu da plan proizvodnje predviđa puštanje u prodaju četiri modela iPhone 16 ove godine – interno nazvana D47, D48, D93 i D94.

Apple također planira puštanje u prodaju jeftinijeg iPhonea, nasljednika iPhone SE – interno nazvanog V59 – u proljeće 2025., zasnovanog na dizajnu standardnog iPhone 14, kako je o svemu tome izvijestio uvijek dobro informirani TheInformation.

Apple je očito naumio potanjiti sve svoje proizvode. Nedavno je Apple predstavio novu, dosad najtanju verziju iPada debljine 5,1 milimetara, što otprilike odgovara debljini pet složenih kreditnih kartica.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.