Apple planira novi prijenosnik i dva modela iPada s OLED ekranima

Nakon velike hardverske promjene i zamjene Intelovih procesora s vlastitim čipovima, što se pokazalo kao pun pogodak, Apple je krenuo i s promjenama oko ekrana na svojim uređajima.

Trenutačno su fokusirani na tranziciju na LCD ekrane s miniLED pozadinskim osvjetljenjem, a sljedeći korak trebao bi se odnositi na potpunu zamjenu LCD-a s OLED ekranima.

Tako barem tvrdi analitičar Ross Young čija su se predviđanja za sada pokazala prilično točnima tako da je riječ o osobi koja ima pouzdane izvore dobro upoznate s Appleovim planovima oko ekrana.

Prema njemu, svi koji očekuju iPad i prijenosni Mac s OLED ekranom na svoje bi trebali doći za dvije godine. Naime, očekuje kako će Apple 2024. godine predstaviti nove 11-inčne i 12,9-inčne modele iPada Pro s OLED ekranima, a posebno je zanimljivo što bi tada mogli predstaviti i svoj prvi prijenosnik s OLED ekranom, prenosi Zimo.hr.

Prema njemu, to bi vjerojatno trebao biti model Appleova najpopularnijeg računala – MacBooka Air, no nije isključio mogućnost da to bude neko drugo računalo poput modela Pro ili potpuno nove kategorije računala.

Svi ti uređaji s OLED ekranima trebali bi imati varijabilne frekvencije osvježavanja između 1Hz i 120Hz, što je opcija koju Apple naziva ProMotion.

Kako je riječ o modelima koje će Apple predstaviti tek za dvije godine, za očekivati je da će oni imati treću ili četvrtu generaciju njihova čipseta M.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.