Apple je kupio “Netflix za časopise”, pogledajte kako funkcionira

Poput Netflixa, pristup će se naplaćivati preko mjesečne pretplate, a korisnici će omiljena izdanja moći skinuti.

Apple želi stati ne kraj lažnim vijestima i to planiraju preko suradnje sa servisom Texture koji nudi neograničen pristup časopisima. Ovaj servis, poput Netflixa koji stvara bazu filmova i serija, nudi čitateljima izbor od preko 200 svjetskih časopisa. Svaki je broj dostupan u potpunosti i u originalnom formatu, a pomoću aplikacije je moguće skinuti cijelo izdanje.

Nakon probnog perioda od sedam dana, za pristup bazi bit će potrebno izdvojiti 9,99 američkih dolara na mjesec, a do sada je servis nudio pretplatu za 14,99 dolara. Neki od časopisa su Time, Vogue, National Geografic i Forbes, ali Texture nudi i mnoge druge za široku publiku.

Iz Appela kažu kako im je glavni motiv učiniti kvalitetno novinarstvo dostupnije korisnicima i zbog toga su se odlučili na suradnju sa tvrtkom Next Issue Media LLC koja je vlasnik aplikacije.

“Htjeli smo svojim korisnicima pružiti pouzdane izvore i to u lijepom dizajnu. Htjeli smo im pružiti pouzdane izvore kako se ne bismo morali brinuti oko mnogih problema na tržištu” kazao je Appelov direktor za razvoj softvera i usluga Eddy Cue u ponedjeljak za Axios, prenosi Tportal.hr.

Još uvijek nije jasno kako će se Texture uklopiti u ostale Appleove proizvode, no činio se kako je ovo logična nadogradnja na postojeću aplikaciju za vijesti News. No, za sada novo proširenje ostaje zasebna aplikacija dostupna u App i Google Play trgovinama.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.