Apple ima novi tajni gumb kojeg su vješto sakrili od vas, a njegove mogućnosti nemaju granica | Jabuka.tv

Apple ima novi tajni gumb kojeg su vješto sakrili od vas, a njegove mogućnosti nemaju granica

Puštanjem u opticaj najnovijeg operativnog sustava za iPhone uređaje, iOS 14, Appleovi uređaji dobili su novu funkcionalnost u obliku “Back Tap” geste.

Riječ je o novoj mogućnosti da se određenim radnjama na iPhone uređajima upravlja tako da se prstom samo lagano lupne pozadina mobitela.

Back Tap zapravo pretvara ukupnu pozadinu iPhonea u jedan veliki i na dodir osjetljiv gumb, kojeg možete prstom lupnuti dvaput ili triput zaredom, kako biste pokrenuli određene funkcije na mobitelu.

Postavke za Back Tap nalaze se u izborniku pristupačnosti (Accessibility).

Osnovni cilj Back Tapa jest dati korisnicima više interaktivnosti s uređajem, a neke od radnji koje se mogu uključiti su prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju, pokretanje izbornika za obavijesti, skrolanje kroz aplikaciju ili internetsku stranicu, pokretanje asistentice Siri ili stvaranje screenshota.

Isto tako, Back Tap je povezan i sa Shortcuts aplikacijom, što zapravo znači da s tim novim “gumbom” možete napraviti sve što vam padne na pamet.

Ključ je u softverskim postavkama, a jedina granica iskoristivost te nove funkcionalnosti jest nečija kreativnosti. I na kraju ono najvažnije, a to je da nova mogućnost radi jako dobro, jer softver brzo reagira na nove naredbe, prenosi Zimo.hr.

Ako imate iPhone (generacije od 6S naviše) i najnoviji iOS 14, poigrajte se s postavkama i otkrijte posve nove mogućnosti vašeg uređaja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: